lördag 1 oktober 2011

Tunga artelleriet

Dags att kalla in det tunga artelleriet!! Låg lön och en hel del höga räkningar = det fattas 5000 kronor till räkningarna i september = vi får låna av barnens sparpengar. =( Dom höga räkningarna var bland annat bildelar för x antal tusen. Efter att ha deppat hela dagen igår drabbades jag av jävlar anamma idag. Det ska gå att få en familj att gå runt på en lön!! Det ska gå!! Jag ska sluta jobba igen!! Jag ska!! Alltså är det dags att kalla in det tunga artelleriet igen. Inga mer deckare nu ska jag läsa min bibel igen.The complete tightwad gazette. Amy klarade av att leva på en lön, dom har 6 barn och bor i ett stort hus. Nu har både hon och hennes make slutat att jobba. Dom lever på sparade pengar. Klarar Amy det så ska jag klara det. Dom köper till exempel alla sina kläder och nästan alla sina saker begagnat. Dom föder hela familjen 2 vuxna och 6 barn på 200 dollar/månad. Då ska väl jag kunna föda min familj på 2500 kronor eller mindre.



Jag har haft det här videoklippet en gång förut men denna fantastiska kvinna är värd att visa upp flera gånger.
Nästa vecka är sista bytardagen för i år som jag vet om i alla fall. Jag har bra koll på vad som fattas i klädväg. En jacka och en pyamas i storlek 158/164 (om ett par år alltså, L har storlek 134/140 nu). Men skorna känns det som om jag har noll koll på. Så en skoinventering blev det idag. Förutom 2 ballerina, ett par tygskor och ett par flip flop så har jag ett par skor i storlek 36, 2 par i storlek 37 och 3 par i storlek 38. Vinterstövlar har vi 2 par i storlek 36. Gummistövlar 1 par i storlek 36. Sandaler 1 par 38:or och 1 par 39:or. Så vinterstövlar och gummistövlar i 38. Skor och sandaler i storlek 36 är det som behövs. Några av bananerna börjar bli bruna. Den största bananälskaren L äter lite grann nu. Så i Amy anda gjorde jag iordning bananerna innan dom blev helt ruttna. Till fikat blev det chokladfyllda bananer med glass. Choklad är bra mot hosta. M, jag och L hostar snart lungorna ur kroppen så till kvällsmys blir det kladdkaka. Recept finns här. Gurkplantorna har vissnat av kylan. =( Så alla gurkor är intagna. Dom gula ligger i köksfönstret och förhoppningsvis gör dom som tomaterna och mognar klart inne. Chilin har fortfarande klarat sig så den är kvar ute. Funderar på om jag ska plantera in den. Funderar även på att ta med S till skogen och plocka mer taggsvampar. Men det får bli imorgon.

2 kommentarer:

Mia sa...

Det är bytatdag i sörby kyrkan 15 okt.
Du kan söka på Google på sörby kyrkan plus din stad så får du veta mer om vart det ligger och tid. Mvh mia

Anonym sa...

Är det hon som har hemsidan med samma namn? Brukar mest läsa amerikanska sidor om sparsamma människor, finns mer att läsa där.
Kanske har tipsat om det förut men läs på www. stretcher.com och sök på one income families.
Lycka till!
Sandra

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...