tisdag 25 oktober 2011

Utvecklingssamtal

L har som jag skrivit förut talsvårigheter. Ihop med det har hon svårigheter med motoriken och med koncentrationen säger dom som vet. Hon har gått hos talpedagog sen hon var 3 eller 4 år. När hon började skolan skulle skolans talpedagog ta över. Nu behöver hon stödundervisning med enligt skolan. Nytt för i år (enligt skollagen) är att rektorn måste ge sitt samtycke, att det ska finnas åtgärdsplaner och att båda föräldrarna måste träffa fröken och resursläraren regelbundet. L har nyss börjat med sin stödundervisning. Hon går hos talpedagog en gång/vecka. Träffar en resurslärare en eller två gånger/vecka. Har lästräning efter skoltid med sin fröken en gång i veckan. Idag var första träffen med maken, mig, fröken och stödläraren. Läsningen går väldigt mycket framåt. Matte gillar L så det är inga problem. Problemet är att hon ligger lite efter. Eftersom hon missar lektioner för att hon ska träffa alla pedagoger. Fröken undrade om maken och jag hade diskuterat att L skulle gå om ett år. Vilket vi inte har. Barn som var födda sent på året brukade få gå om om dom var som L sa fröken. Men eftersom L är född i början av året (mars) så, sen sa hon inget mer om det. Vad är bäst för L?? Hennes självkänsla skulle säkert minska om hon fick gå om en klass. Men samtidigt är hennes klass före normala tvåor. Nästan alla kunde både skriva och läsa när dom började lekis för 2 år sedan. Hon skulle då hamna tillsammans med barn som ligger ungefär jämsides med L i utvecklingen. Men som vi sa till fröken vi tar en dag itaget. Nästa möte skulle vara i januari. Igår var det 2 månader kvar till jul. Två månader bara och jag har 21 julklappar kvar att fixa!! Maken svär över att jag gör som min mamma och kör med rättviseklappar. Mamma går enligt vad sakerna kostar. Jag går efter antal. M, S och L får 5 julklappar var. Maken får en dyr (den är redan ordnad men jag måste köpa ett tillbehör till den). Alla andra får mellan 2 och 3 klappar var. Igår böt jag till mig en julklapp till till M. Hon ville ha te och det gick bra med mitt hemodlade pepparmynstte. Sen har jag köpt en sak till S via Facebooks bytarsida. Den kom med posten igår. Vi var ju även iväg och köpte en klapp till M i söndags kväll. Så det kanske inte rä 21 kvar längre? Måste nog räkna om igen. Ibland läser M och S min blogg så vad jag köpt och bytt är hemligt.
Imorgon ska maken på ett byte. En klapp till S ska han byta till oss. Hon ville ha en krukväxt så jag planterade om lite blommor. Så hon kommer att få två. Maken ville ha lite växter till sitt kontor så det blev till honom också. Sålt saker till projekt husrenovering har jag också gjort. Den lilla frysen sålde jag för 300 kronor. Vet inte om det var så bra eller inte. Vi köpte den för 500 kronor i somras så det känns som om jag förlorat 200 kronor. =( Men den lite större frysen fick jag ju för 2 ostar och maken blev glad för han fick mer plats i garaget. Sen sålde jag 5 muggar som jag fick genom en tidningsprenumeration. 50 kronor fick jag för dom. Men hon ville absolut inte komma hit så jag förlorade 30 kronor på bensinen. =( Nästa projekt om jag får bestämma är vit färg och nya handtag till luckorna och lådorna i köket. Maken tycker att hela köket ska bytas och deppar för att vi inte har råd med det. Men varför då? Stommarna är det inget fel på och inte luckorna heller. Det är egentligen inget fel på färgen eller handtagen heller men köket är 15 år gammalt så lite nytt skulle pigga upp. Test tygbindorna jag sydde till mig och S blev inte sådär superbra. Dom var dels lite för små och dels gick det inte att limma knapparna. Så nya knappar som man bultar i är inköpta och nya provbindor är sydda idag. Om det funkar skulle jag behöva 9 bindor till för att klara mig en hel mensperiod om jag bara använder bindor och inte menskoppen.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...