onsdag 16 november 2011

Utvecklingssamtal och fin inuti

Först en kommentar:
Skriv inte en massa skit om din make, dina barns vänners familjer eller kusinbarnen. De läser säkert din blogg. Sofia
Undrar om det är samma Sofia som skrev en massa kommentarer om min kurs i våras? Hur som. Mina barn läser min blogg, utom L som inte kan läsa så bra än. Maken läser också min blogg. Mina barns vänners familjer vet jag inte vad jag har skrivit om. Var det L:s kompis föräldrar som lovade sin dotter att hon skulle få åka med RixFm planet redan när dom skickade in nomineringen. Dom vann inte så där tycker jag nog att föräldrarna skulle slutat prata skit. Eftersom dottern blev jätteledssen för att dom lovat att hon skulle få åka men sen blev det inget. Allt som jag skriver här står jag för. M äter som tre hästar, det säger han till och med själv. Maken har massor på jobbet och är hyperstressad och lättretlig hemma, det säger han också själv.
Jag har gått från långt brunt hår med linser. Till nästan snaggat blont hår med glasögon. Fick för mig att bleka håret. Blev slitet då fick jag för mig att S skulle klippa mig. Hon har aldrig klippt någon förut. Bara luggen på L. Blev snaggad. Till råga på allt har jag fått något skit i ena ögat som gör att jag inte kan ha mina linser längre. =( Varje gång jag tittar mig i spegeln undrar jag vad det är för människa som stirrar tillbaka. =( Känner mig så ful och sa det så L hörde till min egen spegelbild. Men mamma svarade L "du är ful utanpå men du är fin inuti". Vet inte om jag ska ta det som en komplimang.
Idag var det dags för L:s utvecklingssamtal. Tyckte vi nyss var på ett men det var ju stödplaceringssamtalet. Idag skulle L vara med. Eftersom hon är feberfri så gick vi dit och hon ska få gå till skolan imorgon om hon inte blir sämre igen. Hon är med på lektionerna och hon är med och leker på rasterna. Även om fröken får påminna henne ibland. Hon är duktig på matte. Slöjden och musiken går det bra på. Gympan märks det att hon har motorik problem som hör ihop med talsvårigheterna. Det som är problemet är läsningen. Hon får stödläsning i skolan två gånger/vecka. Jag läser hemma med henne minst 3 - 4 gånger/vecka. Men nu hade stödläraren varit på kurs. Hellre lite och ofta än mycket och sällan. Så skolan rekomenderar att vi ska läsa med L varje dag. Puh! Tur att L inte går på fritids mer för det hinner vi inte med om vi ska läsa varje dag.








Såg på bloggen Frökenfru att det fanns pepparkaksformar att köpa som man kunde göra minipepparkakshus av. Dom fanns på Åhlens. Maken jobbar ibland nere i stora staden nästan bredvid stora stadens Åhlensvaruhus så jag bad honom om köphjälp. Jag tänkte mig en by av minipepparkakshus istället för det stora. Han hittade inte några små formar men lyckades norpa åt sig den sista formen med ett större hus. Puss på honom. Inte lika stort som våra vanliga. Nu ska jag försöka göra om det så det liknar vårat riktiga hus. På posten har det kommit massor av kul. Från Tamponsforfree fick jag ett paket för att jag är vip bloggare där. Vip bloggare det låter bra det. =) Har ni inte blivit med där så bli det så får ni en ask med gratis tamponger varje månad. Jag har sagt det förut och jag kommer att säga det igen. Om killar hade mens skulle mensskydden varit gratis för länge sedan. Mitt paket innehöll en bok om orgasmer. En hudcreme. En äggvibrator. 3 olika sorters tuggummi från Vigo. Och en biobiljett att tillsammans med en vän se filmen Hysteria om vibratorns födelse. Sen kom det en ask choklad från Lindt. Eftersom jag är en av deras provsmakare. =) För en herrans massa år sedan sålde jag Partylite och fick ett provpaket med en massa ljusstakar och ljus. Den här ljusstaken var med, det var tre stycken men en kompis till L råkade slå sönder en för flera år sedan. Dom har legat nerpackade sedan dess. Det var en tjej på Facebooks bytarsida som ville ha Partylite saker och jag erbjöd henne mina ljusstakar. Jag ville ha en flaska coka cola och en påse chips. Det fick jag, en mycket större chipspåse än vad jag tänkt. =)

1 kommentar:

Jane Melander sa...

Jag vill också ha chips och Cola! Du suktas så!

KRAM!!

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...