måndag 30 januari 2012

Magont gav rosettskola

L hade avslöjat för M igår att A i hennes klass retar henne och skrattar åt henne hela tiden. Idag skulle dom åka skridskor på gympan. L åker bland dom bättre i klassen enligt fritidsfröken som är hjälpfröken i L:s klass. Men L tyckte det var jobbigt att hon inte kan sätta på sig skridskorna och knyta själv. Efter en rätt orolig och sömnlös natt klagade hon på ont i magen imorse. Troligtvis oron över skridskoåkningen på gympan. Jag och L kom överens om att hon skulle få vara hemma idag och att vi skulle öva rosetter nästan hela dagen. När jag skulle ringa skolan och sjukanmäla L visade det sig att kommunens växel var sönder. Maken jobbar på kommunen så han kan ringa internt så jag ringde honom. Han hade också legat och oroat sig för L:s gympa idag så han tyckte det var bra att L var hemma och övade rosetter. =) Han ringde internt och sjukanmälde L och det gick.
Så istället för vanlig skola och jobb blev det rosettskola. L har övat att göra rosetter på dynorna på köksstolarna. När hon klarade det fick hon sätta på sig skridskorna och knyta dom. Och hon klarade det!!! =) Nästa steg i surdegsbaket är avklarat. Nu är degen klar och står kallt i 12 timmar. Den är klar vid 8 tiden ikväll. Då ska det bakas två limpor som ska jäsa 30 minuter, sen ska det gräddas. Recept och steg för steg kommer en annan dag. Jag har fått för mig att jag vill ha en tavla till i sovrummet. Vi har två rätt stora tavlor med kärleksmotiv. En dikt med Nils Ferlin sitter i ena tavlan. Mitt hjärta är ditt ditt hjärta är mitt och aldrig jag lämnar det åter. Den andra tavlan är ett par som gnuggar näsan. Den nya tavlan ska också gå i kärlekens tecken. Nya tavlor kostar för mycket så jag fick en idé om att jag ska göra en egen tavla. Varken maken eller jag är några smala fotogeniska typer så helkropp på oss ville jag inte ha. Men jag ville att vi skulle vara på bilden. Stora kort finns nämligen att beställa för under 100 lappen på nätet. Med antingen plastram eller spånskiva så blir kostnaden inte så stor. Jag hade 3 förslag på bilder. Hjärtat ovan.Hålla handen och sen liggande på varandra kortet taget under fötterna. Den bilden kasserade vi direkt. Men nu ska vi välja bland dom andra. Fortsättning följer.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...