måndag 16 januari 2012

Rensat och kalldrag

Ett par gånger/år får jag för mig att jag ska rensa. Innan jag drar igång drar jag mig för att börja men när jag väl sätter igång kan jag knappt sluta. Ungefär som om jag får mer energi av att det försvinner saker. Idag har det mest försvunnit gamla papper och en del gamla kläder. På onsdag kommer det en tjej hit. Hon samlar in kläder till fattiga i Riga. S har rensat sin garderob och sen blev det en del kläder över efter klädbytet häromdagen. Sen fick jag för mig att jag skulle titta bakom lite saker i två av skåpen. Vi hade två gjutjärnsgrytor som vi aldrig använder. Jag använder alltid koppargrytan. Sen hittade jag en popcornmaskin. Den använder vi aldrig heller, visste inte ens att vi hade den. Vi poppar alltid popcorn i kastrull på spisen. Vi hade även en glassmaskin som vi fått ärva av mamma. Kylelementet vet jag däremot inte vart det är. =( Ett nytt kylelement kostar 390 kronor. =( Maken fick för sig att mäta temperaturen innanför alla dörrar och fönster men en infraröd termometer. Vi fick den som premie i en tidningsprenumeration någon gång. Alla dörrar och fönster höll bra temperatur utom källardörren. Vi har satt upp två dörrar och ett draperi i källardörren eftersom vi har känt att det har blåst. Innanför yttersta dörren var det 4,5 grader. Innanför den andra dörren var det 11 grader. Nästan som om vi inte har någon dörr alls innanför draperiet. =( Så nästa energisparåtgärd ska bli ny källardörr.
Det får nog bli makens present från alla i år. Förra året fick han en toalett så en dörr måste vara en öppning att få. =) Är du med på det mamma och samlar till en dörr? Det finns för ungefär 2500 kronor på Bauhaus. U-värde 0,7. =) När jag frostade av frysen igår passade jag på att rensa lite där med. Alla ostkanterna har blivit rivna idag. Sen kokade jag saft på 6 liter bär. 4 flaskor blandsaft blev det. Det finns fortfarande 14 liter jordgubbar, 26 liter krusbär och 28 liter röda vinbär i frysen så saft är vi självförsörjande på nu. Nästa år hoppas jag vi får svarta vinbär och mer hallon med. =)Det var röda vinbär och krusbär jag gjorde saft på idag. Den sylten blir ingen hit så det är ingen som äter den. Kokar jag på jordgubbar eller hallon så brukar restsylten bli populär. För att slippa resterna idag gjorde jag två pajer. =) Till kvällsmat blev det makaronipudding och tomatsås. Rester från frysen med. =)På posten kom det två labyrintkulor från Brio. Vi hade ett labyrintspel som saknade kula, jag skrev då till Brio och fick en ny. Spelet böt jag bort mot makens draught master. Men så hittade jag ett nytt labyrintspel på en bytardag, men det hade ingen kula heller. S skrev då till Brio (eftersom jag redan skrivit en gång) och fick två nya kulor. =) Sen kom det tamponger och en kräm för ökad sexuell njutning hos kvinnan för att jag är vip-bloggare hos Tampons for free. Som småbarnsförälder kan det ibland vara svårt att hitta tid för vuxenumgänge. Med tonåringar är det ännu värre. =( Men någon gång kanske jag får användning av krämen om inte annars så när jag är pensionär. ;)

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...