tisdag 31 januari 2012

Uppföljningssamtal med arg fröken

L har som jag skrivit förut språksvårigheter. Det gör att hon behöver extra stödundervisning i skolan. Enligt skollagen ska det göras planeringar på barnen som behöver stödundervisning. Planeringen ska göras med föräldrarna, fröken och resursläraren. Maken och jag var på den planeringen i höstas och idag var det dags för uppföljningssamtal. L hade ont i huvudet idag med och var hemma från skolan. Hon har tjatat om att få vara hemma själv och med tanke på att hennes självkänsla behöver öka lite så fick hon vara det när jag åkte iväg på samtalet. Som tog 30 minuter bara. =) L var som en strålande sol när jag kom hem att hon fick vara hemma själv. =) På samtalet i höstas bestämdes vissa mål som skulle uppnås. L hade uppnått alla målen med bravur. =) Men fröken pratar fortfarande om att hon måste lära sig läsa ännu bättre annars kanske hon får gå om en klass. =( Hon läser mycket bättre. Hon klarar av att sitta still längre stunder. Hon klarar av språket mycket bättre. Hon kan återberätta en saga eller berättelse. Problemet är att hon hamnar lite efter i skolan för alla extrasaker hon går på. Extra läsning 2 gånger/vecka. Talpedagog 1 gång/vecka. Resurslärare som i och för sig jobbar ifatt när tiden finns 3 - 4 gånger/vecka. Det känns skönt att skolan ställer upp så pass mycket. Att hon fortfarande har dålig självkänsla. Att hon är för snäll. =) Jag tog även upp att hon varit ledssen för att A kallade henne efterbliven och skrattade åt henne. Fröken blev då svart i ögonen och blev fly förbannad. Hon skulle prata med L när hon kom tillbaka till skolan igen. Sen skulle hon prata med A. Det hade tydligen varit bekymmer med honom förut fast med andra barn. När hon hade pratat med A då hade han sagt att han inte visste att han sa dumma saker. =( Till kvällsmat igår blev det blodpudding, lingon och stekt bacon. L sa att det var hennes favorit och åt 10 skivor. =) Jag är inte så förtjust i blodpudding men åt och såg glad ut. Maken spikade upp den sista vägglisten som fattades igår kväll. =) Jag som trodde det skulle bli ännu ett oavslutat projekt blev jätteglad. Han hade sparat dom gamla listerna och använde en av dom. =)
Surdegslimpan är också klar. Hur den smakar vet jag inte än. Jag jäste den i mina jäskorgar igår kväll. Sen gräddade jag den i ugnen på min baksten. Köpt för 89 kronor på trädgårdsavdelningen på ett stort byggvaruhus. Det färdiga resultatet. =)L:s alla presenter är fixade. =) Jag vann ett gameboy med 4 spel på Tradera för 212 kronor, inklusive frakten. Mycket bättre än det andra som igår var uppe i 1000 kronor och går ut om 6 dagar.

2 kommentarer:

Lotta sa...

Grattis till ditt fynd på tradera. Surdegsvröd är ju bara sååå gott!

Marika på Odlingspyssel sa...

Vilken tur att din dotter går på en skola som har möjlighet att ge så mycket extraresurser Så är det verkligen inte på alla skolor. Rent generellt så men det här att gå om en klass något som rekomenderas när eleven inte når de åldersmål som Skolverket satt upp. Målen är från 1-3, 4-6 och 7-9. Varje ämne har egna mål, men det finns även sociala mål. Var inte rädd för att låta dottern gå om en klass, se det som en möjlighet för henne att lyckas i skolan.

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...