måndag 20 februari 2012

Yra höns och borttappade nycklar

Maken tog med sig S och L och en kompis till S till husvagnen i Stöten idag. Dom kommer hem på torsdag. Innan dom åkte sprang dom runt som yra höns här. Sen när dom äntligen hade lyckats få in alla grejer i bilen (hur dom fick in S kompis och hennes grejer det vete katten) så hittade maken inte sin hemnyckel. På den sitter dessutom hans jobbnycklar. Efter ännu mer yra höns och 20 minuter hittade maken nyckeln. Fodret på jackan hade gått sönder och nyckeln hade ramlat ner i hålet. När det hände mig med bilnyckeln en gång sa maken alla svordomar som finns och ännu fler åt mig men jag sa ingenting. =)

Jag upphör aldrig att förvånas över folk. Sidan där jag är med i som heter vi som behöver hjälp vissa där ber om mat eller blöjor eller som hon häromdagen som bad om alvedom suppar till sina sjuka barn (jag var där och gav det till henne). Det tycker jag är helt okey. Även fast man inte vet vad dom gör med sina pengar egentligen eftersom jag inte känner dom. Men jag fick bhar av en tjej och en annan tjej har stickat raggsockor till L och skickat. =) Hon skickade dom i onsdags och dom har fortfarande inte kommit. =( Jag hoppas verkligen dom inte har försvunnit på posten. =( L behöver nya raggsockor. Dom hon har nu har mer hål än socka. Hur som. I helgen var det en tjej som bad om pengar så att hon och hennes son kunde gå till lek och buslandet. Folk gav henne pengar till det. Det kan jag däremot inte förstå. Jag har inte råd att gå till lek och buslandet med mina barn men jag tänker inte be om pengar till att göra det. Det finns lekparker och snö ute så varför lägga pengar på det? 500 kronor behövde hon, vilket det inte ens kostar att gå in så vad hon gjorde för pengarna det vete katten. Idag ber hon om en iphone för hennes har gått sönder. Iphone har hon råd att köpa men hon har inte råd att gå på lek och buslandet. Det blev världens debatt om hennes iphone. Folk frågade varför hon var tvungen att ha en iphone det dög väl med en vanlig mobil. Det tycker jag med som köpte en ny för en biobiljett. =) Efter att ha haft den gamla i över 5 år. Ingen iphone här inte. Sen var det en som ville ha ps3 spel och konsol till sin son för hans morbror hade en. Det blev också världens liv. Varför kunde han inte låna morbroderns. Det var en som hade ett ps2 spel + konsol att skänka men det dög inte, det skulle vara ps3. Sen var det ytterligare en som ville ha en iphone till sin dotter. Men då hade folk tröttnat så det blev nästan ingen debatt. Ingen av dom fick några pengar om man går efter kommentarerna. Som sagt var nödvändiga saker kan jag gärna vara med och skänka till om jag har klädesplagget eller alvedonen eller så men jag tänker inte skänka till folks lyxsaker.

Med nästan hela familjen P i Stöten ( M jobbar) så får jag "roa" mig själv. Jag har storstädat/ rensat L:s rum. Nu är det superfint där inne. 2 pappkassar till byte/skänkes/loppis blev det. Lite skräp i soporna och en hel del återvinning blev det också. Jag älskar sushi. M hade med sig två förpackningar sushi med hem från jobbet. Dom gick ut igår så han hade fått dom gratis. =)

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...