måndag 12 mars 2012

Doktorns ordination - vila, vila, vila

Nu har jag läkarintyg på att min behandling är hostmedicin (som kostade 458 kronor =( ) och vila, vila, vila. Det kanske gör att jag inte har fullt så dåligt samvete när jag bara ligger, sitter, sover och läser. Hostmedicinerna som jag fick var Mollipect som jag ska ta tre gånger/dag och Cocillana-Etyfin som jag ska ta till natten. Cocillanan innehåller morfin som förhopningsvis gör att jag sover lite bättre. Och kanske blir lite piggare på dagen. Men när M fick den en gång och jag tog den jag med var jag bakfull hela dagen efter. Jag har luftvägsinfektion och troligvis vätska på höger lungsäck. Läkaren var i valet eller kvalet om hon skulle skicka mig på lungröntgen eller inte. Hon valde inte men hon ska ringa klockan 8.00 på fredag och om jag inte är bättre/sämre då så blir det lungröntgen. Jag är sjukskriven till och med torsdag. Jag ska jobba fredagkväll om jag är bättre då så jag hade ju gärna sett att jag var sjukskriven fredag med, i alla fall om jag ska hinna med en lungröntgen med. Det blir alltså inte så mycket pengasparande, miljömuppiga, leva enkelt saker gjorda. Mer än en massa lästa böcker om miljö och simple living, varvade med deckare. Lite surfande på datorn om dessa ämnen blir det ibland när jag orkar. Ida undrade vad sidan som man byter saker på Facebook heter. Det beror på vart man bor, min sida heter bortskänkes/Bytes/Ges/Mottages och sen mitt riktnummer. Men sök på bortskänkes eller skänkes eller ditt riktnummer så brukar det komma upp en hel del sidor.
Kvällsmaten idag kanske jag orkar laga i alla fall. Rester. =) Rislådan är full och igår åt vi helgstek och det blev skivor över. Dom skivar jag och blandar med ris och kokta grönsaker. Klart. =)

2 kommentarer:

Jane Melander sa...

Stackare! Du får krya på dig! Du ser, det är inte billigt att vara sjuk! Hade hon ingen billigare hostmedicin att skriva ut?

Läkarbesök är inte heller billigt nu!

KRYA PÅ DIG!!

KRAM!!

Unknown sa...

Tack för hjälpen med bortskänkes sidan, efter ditt tips hittade jag en i närheten. (Ida H)

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...