torsdag 1 mars 2012

Full brevlåda och kalasklart

Jag jobbade igår kväll och det blev världens tjafs om allt möjligt. Inte mellan oss kollegor utan mellan oss och någon annan. =( Om vad ska jag inte skriva här men funderar starkt på att säga upp mig och börja någon annanstans. Kan till och med tänka mig att ta nattjobb igen fast magen pajjar.

Det enda som känns bra med mitt jobb just nu är att det ligger centralt så det är lätt att sköta mina byten därifrån. Igår hade jat ett byte igen. =) Jag hade ett par stövlar som jag böt till mig mot en påse lösviktste som jag fick gratis i någon kampanj. Jag kan inte ha stövlar med klack men tänkte ta dom ändå eftersom jag behövde stövlar. Jag använde dom aldrig. Jag fick 2 paket kaffe. Jag bad bara om ett paket men fick två. =)

Margit undrade hur man kunde veta att pengarna som man skänker på vi som behöver hjälp sidan går till det dom ska. Det kan man ju inte utan man får helt enkelt lita på personen. Jag gav bara en 50 lapp och där går min gräns eftersom jag som sagt var inte vet om pengarna går till det som personen skriver. När det var en tjej som behövde alvedon suppar till sina sjuka barn köpte jag ett paket och gav henne. Alvedonsuppar kan man inte göra så mycket annat med än att ge till sjuka barn så det kändes mer okey än att ge pengar. När L har vuxit ur sina kläder ska jag nog försöka ge bort en del av dom.Jag får så otroligt mycket mer tillbaka på vi som behöver hjälp sidan att jag också vill vara med och ge tillbaka till andra. =) Idag fick jag ett par jeans. Jag har bara två par byxor som jag kan ha, förutom ett par mysbyxor så jag behövde nya brallor. Jag har fler par liggandes i garderoben men tyvärr har jag ju gått upp i vikt. Därför ville jag ha större byxor. Ännu mer tyvärr var dom här också för små. =( Tur att jag har dragit ner på sötsaker och har gått ner 1,4 kilo på en vecka. =)Sen fick jag tre par skor från en skofettichist. Hon älskade skor och köpte nya hela tiden som hon aldrig använde. Jag ville bara ha tennisskorna. Mina är storlek 41 och köpta på myrorna för över 5 år sen. Jag har storlek 39 egentligen. Sen fick L ett par vantar från hon som stickade raggsockor till L. =) Hon ville sticka mer och gjorde då ett par vantar. Häromdagen hade Garant en tävling om att dom 10 första som mailade skulle få smakprov på pesto. Jag hade turen att jag satt på Facebook samma sekund som dom la ut inlägget så jag mailade. Och blev tydligen en av dom 10 första för idag landade den Garant Pesto i brevlåda. Jag har aldrig ätit pesto så det ska bli intressant. Förut hade L barngardiner på sitt rum. Men nu är hon snart 9 år så nu ville hon och jag skrota dom och börja med "vuxen"gardiner. Jag böt till mig ett spetstyg för ett bra tag sedan. En del av det fick bli längder idag. Vi hade ett draperi i hallen förut, det ska bli kappa. Det hade inte blivit tvättat sen halltiden så det hänger på tork nu efter en färd i tvättmaskinen. Fortsättning följer. Idag fick vi mail på vilken tid och dag L:s hästkalas ska vara så nu är allt helt fixat. Inbjudningskorten ska bara skrivas ikväll tänkte jag så är det klart. Jag har avslöjat för L vad för kalas hon ska få och hon blev så glad att hon skrattade, skrek rakt ut, dansade och grät samtidigt. =) =).

Ett litet förtydligande. Maken och jag vill skaffa solvärme. Det betyder inte att det är 100%igt att vi ska det. Ekonomin spelar en väldigt stor roll i sammanhanget. Vi ska ta hit en firma som ska ge kostnadsförslag. Efter det ska vi räkna hur mycket vi tjänar på sänkt elräkning och hur mycket lånebeloppet blir/månad. Om det är samma belopp eller vi tjänar en slant på det då är det bara att köra. Om vi inte tjänar på det eller skillnaden blir högre summa så får vi försöka minska utgifterna på annat sätt först.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...