onsdag 28 mars 2012

Nya husdjur, röda tomaten och veckans in:ut

Efter inhalationen hos läkaren idag blev jag inte yr. Jag hade 100 i puls men den kunde bero på inhalationen så ingen åtgärd. Rosslet på lungorna var bättre. Igår kände jag mig piggare efter att huvudet ovanför kroppen känslan släppt så jag lagade kvällsmat, diskade, plockade och kände ojdå jag var visst inte frisk än efter att jag kollapsade i soffan med andnöd. =( Idag efter läkaren kände jag mig också bättre så jag har tvättat och lagt in tvätt och rensat och lämnat återvinning och fått skäll av M för att jag fick andnöd igen. Jag ska vila så mycket som möjligt eftersom pulsen var för hög. Men jag ska inte tillbaka till läkaren och inhalera mera utan jag ska ringa på måndag om jag inte mår bättre då. Direkt efter läkaren stannade jag på Coop och köpte frimärken så jag kunde posta det nya läkarintyget till jobbet och försäkringskassan. M skulle bjuda på lunch så jag skulle köpa den när jag ändå köpte frimärken och var till apoteket och köpte ny Flux till L. Den har varit slut ett tag. Eftersom hon har tandställning så vill jag att hon ska skölja munnen med så hon inte få några hål. Inne på Coop stirrade alla jättemycket på mig. Efter ett tag träffade jag en jobbarkompis som sa att jag var jätteröd i ansiktet. Jag såg ut som en tomat. Kul att gå runt på Coop och vara tomat. Fast alla andra verkade ju tycka det var jättekul. =)



Veckans in i huset saker har jag redan visat bild på men här kommer vad det var: en fosil som L gjort i skolan, ett par shorts och en t-shirt till L från hjälp sidan, en oboyburk, en smörask, en vas, en silver sked (presenter jag har fyllt år) och 2 bh:ar. Så 9 saker in. =)
Veckans utsaker. Några av dom på bild, det jag har slängt är inte med på bilden. En t-shirt som L fick från hjälp sidan. Det var bara shortsen som jag ville ha, t -shirten var med som extra. 3 par skor, 9 långtröjor och en kjol efter L. Först utlagda på hjälp sidan men hon som ville ha dom ville inte betala frakten. Med min skrala kassa kunde jag inte heller betala den så nu ligger dom ute som byte på bytarsidan. Om ingen vill ha dom där går dom till Myrorna. Ett par tights och en tröja efter L i soporna. En burk såpbubblor skickade till en liten tjej som behövde uppmuntran på hjälp sidan. 5 av mina urvuxna bh:ar skickade till tjejer som behövde nya bhar på hjälpsidan. En bh slängd för den var trasig bortom lagning. =( Maken var inte intresserad av bhvisning igår men S var. Det slutade med att hon tog 2 av mina för små bhar. Men eftersom dom stannar kvar i huset så räknas dom inte som ut. Så ut: 21 saker. - 12 saker. =) Helt okey eftersom jag fyllt år och fått presenter.

På posten kom det små yttepytte chokladbitar och en yttepytte godispåse för poäng som jag samlat på mig på Pointshop. Bättre att försöka komma upp i presentkorten men det krävs så mycket poäng och jag är aldrig inne där. Sen kom det våra nya husdjur. Kefir svamp och tibetansk svamp. Skillnaden på dom vet jag inte eftersom båda blir kefir som man ska dricka. Jag har en orolig mage och har börjat äta apoliva eller valio olo varje dag. Det har blivit bättre på det men det kostar ju en del. När jag fyllde fick jag en Proviva av mamma och det är ungefär samma sak. Det är probiotikan man vill åt som finns i kefir också. Man blandar svamparna med ett glas mjölk varje dag. Efter 24 timmar har det blivit kefir som man silar av och dricker. Då fyller man på ny mjölk och efter 24 timmar är det ny kefir. Svamparna förökar sig också så man kan dela med sig eller om fler i familjen P behöver dricka kefir med. Jag vet fler som producerar väldigt mycket biogas som skulle behöva dricka det. =) Igår kväll kände jag mig ju som skrivet var lite bättre så jag for runt som ett skållat troll. Innan jag kollapsade i soffan med andnöd. För att fira att jag mådde "bra" så gjorde jag chokladmoussen som jag fick av mamma när jag fyllde som vi kalasade på som tisdagsmys.

1 kommentar:

Jane sa...

Vi har också vikt tvätt och städat, eftersom P fyllder år idag.

KRAM!!

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...