onsdag 21 mars 2012

Ska börja med in:ut

Jag har alltid kört med en leksak in en ut när det gäller L:s leksaker. För att inte hela hennes rum ska svämma över av leksaker. Nu får hon oftast bara leksaker när hon fyller och till jul. Även om det händer att det hittar hit leksaker annars med. MacDonalds, loppis, bytardagar, alla hjärtans dag och så vidare. Nu tänkte jag börja med en sak in en sak ut när det gäller resten av huset också. Allt för att minska ner vårat antal med grejer och för att få en koll på om vi köper så lite grejer som jag tror vi gör. Nu är kanske inte min födelsedag den bästa dagen att börja på eftersom det har kommit in en del presenter. =) Tanken är att jag en gång i veckan ska lista allt som jag inskaffar, och allt som jag gör mig av med. Några saker tänker jag inte skriva upp. Förbrukningsartiklar går bort eftersom det helt enkelt…förbrukas. Mat går också bort eftersom den ... äts upp. Saker som vi lämnar till återvinningen tänker jag inte heller skriva upp. Då skulle vi inte behöva rensa ut något alls eftersom det efter en dag ligger en mjölkkartong, en filkartong, en juicekartong, en dagstidning och diverse annat papper och förpackningar i återvinningshögen. Det ska bli spännande att se hur mycket som finns kvar att rensa ut. Jag hade ju mina vill ha listor förut som jag köpte för saker som jag sålde/rensade ut. Så, nu till veckans IN:UT: IN: mina presenter som jag fick av familje idag. =) En sushilåda av M (den åt jag till lunch och mat räknas inte) En digital fotoram av maken och L. En nätkasse, en tvättbar rengöringssudd och en bikiniöverdel av S. Bikinöverdelen köpte hon fel storlek till sig själv så hon gav den till mig. Jag som inte visar mig i annat än heltäckande baddräkt.
En ny fritös av M. Ett helt gratis utan byte akvarium från bortskänkes sidan. Jag efterlyste ett och fick svar. Nu ska jag bara leta reda på invånarna till det så är M:s påskägg klart.
Igår blev jag så trött på att vara sjuk, trött och inne så jag och S åkte iväg på ett byte. Jag köpte en chipspåse och en chokladkaka och fick 3 dvdfilmer. Två Muminfilmer till L och en film som M ska få när han fyller. Jag och L låg och mös i sängen och såg den ena Muminfilmen idag. Mysigt. =) Sen kom det en massa tröjor till S från hjälp sidan. Jag betalade 58 kronor i frakt. Två av tröjorna var storlek 146 så dom passade L.
Så in: 19. Ojdå! Kanske ingen bra idé att börja dagen man fyller år. =) Eller 18 beroende på om M:s film som han ska få när han fyller räknas eller inte.
Ut: 4 plagg som L vuxit ur och 7 par strumpor som L vuxit ur. Ett par stövlar som jag inte kan ha och köpte billigt på Rusta förra året och använt en gång. 3 plagg som S inte vill ha kvar. En föpackning med silly bands som jag postat till en liten tjej på vi som behöver hjälp sidan. =) Den gamla fritösen (hoppas jag i alla fall, den ska läggas ut under bortskänkes utan byte på bortskänkessidan).
Så ut: 17 =) Men på lördag ska maken kanske eventuellt åka till tippen med soffan som ingen vill ha och två gamla sängar så ut 20. =)
Men då ska mitt kalas vara på söndag eftersom jag fortfarande inte mår bra och då tror jag att det blir fler in. Men dom räknar jag nästa vecka. =)
Resultat: - 1 sak. Ingen dålig första vecka. =)
På posten kom det provlister, en förpackning hudcreme, 2 biobiljetter och en trisslott (ingen vinst) för reklampauser. Dom biobiljetterna har jag gett bort på vi som behöver hjälp sidan. Vi har redan 9 biobiljetter som jag bloggat till mig så vi klarar oss ett tag. Jag orkar inte göra tårta och tårta är ett krav när man fyller år. Men maken var snäll och köpte en Budapestlängd. =) Puss på honom!

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...