onsdag 7 mars 2012

Svar på anonyms kommentar

Jag fick en kommentar på mitt inlägg Smock i ansiktet.
Jag har läst ett tag utan att kommentera men nu måste jag få fråga.
Du är med i den här sidan på facebook för folk som inte har råd med diverse (som jag fattat det i princip allt efterfrågas?) och du har ganska starka åsikter om de andra och deras önskemål, samtidigt som du själv förlitar dig på att andra ska skänka dig saker eftersom du inte vill arbeta mer?
Jag förlitar mig inte på att andra ska skänka mig saker. Jag skänker saker till andra med. Ett bra sätt för att inte köpa nya saker hela tiden är att köpa begagnat. Om man då ger bort sakerna utan att innefatta pengar eller genom byten av diverse saker är det ännnu bättre tycker jag. Jag skänker saker utan att skriva det här eftersom jag inte vill slå mig själv för bröstet. Men jag kanske ska börja skriva allt jag ger också. Det är en peppningssida också. Skriver någon att den inte mår så bra idag så skriver flera stycken hoppas du mår bättre, kram och annat. Jag har även fått vänner som jag inte skulle ha hittat annars som jag pm:ar med. Förr i tiden hade jag brevvänner nu har jag pmvänner. =) Det jag retar upp mig på är att folk ber om pengar fast dom har pengar som dom gör av med på andra saker: cigaretter, dyra mobilabonemang och att unna sig saker. Dom vill inte betala frakten utan vill att den som skänker betalar frakten. Dom flesta säger inte tack när dom får saker.
Jag kan köpa delar av ditt resonemang, att du vill vara hemma med barnen vilket ju är en fin tanke. Men i ett läge som detta när ditt ena barn ska göra något som kommer att bli ett minne för livet och du ínte har möjlighet att hjälpa henne - eftersom du inte har några pengar, funderar du aldrig på att gå upp i arbetstid för att kunna ge dina barn samma saker som andra barn ju faktiskt har?
Maken och jag har pengar över så vi kan ge våra barn det dom behöver och oftast även det dom vill ha. L som fyller 9 år idag fick till exempel ett gameboy som hon ville ha. S ska få en iphone i studentpresent. Om alla andra får hoppa från en klippa ska mina barn också få det då? Vad är det som säger att alla andra har det bättre än oss? Varför ska allt vara konsumtion hela tiden? S och flera med henne ska klara sig på studielånet i USA. Att några stycken med föräldrar som har dåligt samvete över att dom aldrig är tillsammans med sina barn för att dom jobbar hela tiden ger 30.000 det är inte mitt problem. Även om jag jobbade heltid skulle jag inte ha råd/lust att ge 30.000 i fickpengar.
Själv är jag uppväxt med två egenföretagande föräldrar som alltid jobbat mycket, men jag minns inte det utan jag minns helgerna och semstrarna när vi gjorde massor av roliga saker! Vi åkte och såg stora delar av världen, jag fick rida, spela fotboll och testa alla sporter jag ville. Och jag väljer att tro att detta format mig positivt, jag har fått testa mina vingar.
Så min fråga, funderar du aldrig på att gå upp i arbetstid för att kunna ge dina barn lite "guldkant"?

Jag började jobba 47% för att familjen skulle få guldkanter. Vi har alla tvkanaler som finns för att M vill ha sportkanaler och maken filmkanaler. Maken gillar att fiska så vi köper fiskekort till honom varje år. Maken och dom barnen som vill åker till Stöten och åker skidor minst en gång/år. Det beror på hur jag jobbar och hur maken kan ta semester. Han har mycket jobbmöten. M spelar innebandy och vi skjutsar och hämtar honom till alla träningar och matcher som han inte får skjuts till. S vill inte göra någon hobby och L vill rida. Jag jobbar bara kvällar så kvällsaktiviteter är svårt att gå på. L gick på fotboll förut men missade så många gånger att hon har slutat nu. Maken kommer hem efter att aktiviteten har börjat och vi kan inte förlita oss på att S, M eller barnvakten ska fixa L:s aktiviter också. Vi köper färdigmat minst en gång/månad. Vi sparar runt 2000 kronor/månad och har snart så vi kan betala av hela ena jaklånet. Vi har pengar, ibland när det bara är några dagar till barnbidrag kanske jag bara har 5 kronor på kontot. Vi rör inte våra sparade pengar. Så jag kan betala S Stockholmsresa om jag vill med sparade pengar. Men både L och S tycker att det är bra att vi inte curlar dom hela tiden så dom får tänka efter själva. S ska nu bo hos en tjej i Stockholm som har ett gästrum. Tjejen ska också med till USA så dom har lärt känna varandra innan på Facebook. Tjejen ville inte åka hem själv efter dom hade varit ute och S och hon ville lära känna varandra mer innan USA. Det skulle aldrig ha hänt om jag bara slängde upp pengarna hon behövde. Jag känner att mina barn behöver mig mer än mitt jobb just nu.S får fortfarande yreslattacker och vill bli hämtad på direkten innan hon svimmar. Jag har till och med åkt från jobbet någon gång men om jag kan det beror på vem jag jobbar med och hur mycket vi har att göra. Hon har även fått besvär med magkatarr och ibland får hon såna attacker att hon kräks och då är det bara att hämta henne. L har sina talsvårigheter och sina svårigheter att följa med i skolan. Jag övar tal och hemuppgifter med henne så ofta jag hinner. Minst en timme/dag. När jag jobbar hinner jag inte det eftersom jag då måste åka till jobbet nästan direkt efter att hon kommit hem från skolan. Maken är för trött för att öva med L när han kommer hem från jobbet så han gör det aldrig. M jobbar så han har hela sin lön på mellan 8.000 - 10.000 kronor att göra vad han vill med. Vi gör inte så mycket annat för att vi vill inte göra så mycket annat. Om man gör guldkanter hela tiden så är dom inga guldkanter längre utan vardagskanter.

2 kommentarer:

Jane Melander sa...

Vad konstigt folk det finns! Min sambo har varit sjupensionär sedan 90-talet och FK tvingade mig att sluta jobba år 2000. Oj, vad mycket mindre vi fick och röra oss med. Fick sälja sommarstugan. Det är inte billigt att vara sjuk heller, med alla läkarkostnader, medicinkostnader (som de bägge har höjt högkostnadsskyddet på, samt om man måste ligga på sjukhus, 80:-/dygn! Samt tandläkaren ska man inte tala om. Jag äter ju minst 40 mediciner/dygn ovch får då sämre tänder och tandkött. EP:en spelar ju in också, när det gäller tänderna.

KRAM!!

Anonym sa...

Åhh! Häng inte upp dig på en kommentar..vad kan vara mer guldkantat än att få ha sin mammma hemma...att huset luktar av hemgjord mat o nybakat bröd.
Kram Pia

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...