måndag 23 april 2012

Pinsamt, sått och rensat

Imorse när jag lämnat L på skolan kände jag bara för att gråta, sen kände jag för att gråta igen när jag kom hem, nu skäms jag mest. I onsdags glömde L sina regnbyxor i skolan. Torsdag och fredag var hon hemma och sjuk. När vi kom till skolan imorse var byxorna inte där. Det är det enda paret regnbyxor hon har så vi tar hem dom varje dag för hon ska kunna ha dom hemma med. L var säker på att hon lämnat dom på kroken och blev jätteledssen. Det har försvunnit saker för henne förut som vi senare hittat. Någon försöker göra sig lustig genom att gömma hennes saker. Så frågan var: om någon gömt dom? om dom ligger i hittalådorna (fast jag grävde igenom båda två utan att hitta dom)? om L tog med dom fast hon glömde det och tappade dom på vägen hem? om någon tagit dom? På onsdagar är det utedagar och då är det obligatoriska regnbyxor som gäller och jag har inte råd att köpa nya så jag måste hitta dom innan dess. =( Jag gnällde av mig på min nya hjälpsida. Vi är få medlemmar men alla känns som mina vänner. Då var det en som hade regnbyxor i L:s storlek som hon skulle skicka. =) När jag sedan hämtade L på skolan tittade jag i torkskåpet - där hängde dom. Så nu känner jag mig jättedum eftersom hon skulle posta brallorna på en gång imorse så dom hann komma innan onsdag.

Sen ett svar på en kommentar om hur jag kan blogga om spel när det finns många spelberoende. Jag bloggar om spel för att få biobiljetter och lite extra pengar i kassan. Jag skulle hellre blogga om andra saker men eftersom det bara är spelföretag som erbjuder mig pengar och biobiljetter så blir det dom som jag bloggar för. Det enda som mina barn gör som kostar pengar är att gå på bio, för bloggade biljetter. Dom 400 kronorna som jag fick för mitt bloggande i mars var det som räddade våran ekonomi eftersom jag är sjukskriven och sitter mellan stolarna.
Idag har jag äntligen fått tummen ur och försått. Frågan är ju om det hinner komma upp innan utesådden. Istället för tomater planterade jag tomatskivor.
Sen planterade jag chili (2 sorter vi är självförsörjande på chili och ska fortsätta vara det), paprika, gurka, physialis, solros, kaffe (makens kaffeplanta på jobbet hade dött och han var ledssen över det, men jag hade frön kvar) och melon. Jag planterar i gamla toarullar för att slippa köpa mullkrukor eller vad dom nu kallas. När plantorna kommit upp sätter jag ut dom som dom är direkt i landet. =) Jag har även fortsatt att rensa. 12 saker är utlagda på bytessidan mot bindor, hushållspapper, yoghurt, mjölk och annat. En sak ska jag byta bort redan imorgon. =) Ytterligare 3 saker är folk intresserade av.

1 kommentar:

Jane Melander sa...

Det påminner mig om när Jennifer gick på dagis och hade någon overall på sig som blev blöt. Hon var ju en sådan där "fin" flicka som hade läppbalsam eller liknande i fickan. In med overallen i torkskåpet, vad kul det var att ta reda på den overallen på eftermiddagen!
KRAM!!

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...