fredag 1 juni 2012

Barbisar, balalternativ och västindiskt

Det var mat igår kväll, mycket mat och mycket god mat. =) Det blev massor massor med mat över också. Mamma och pappa tog med massor hem. Min farbror tog med massor hem. Sen blev det så mycket över ändå att vi ska äta det ikväll igen. =) S bal är ikväll men hon och hennes kompis har bestämt att inte gå. Dom är här istället och har hoppat studsmatta, senare ikväll ska dom ha danstävling, sångtävling och bada bastu. =)
Till förrätt var det en vegetarisk ärtsoppa. Gjord på två sorters linser, gula ärter, koriander, lök, vitlök och cayennepeppar. L älskade den soppan och ville ha den ikväll igen.

Till varmrätt var det fyllda paprikor. Dom var fyllda med bulgur, köttfärs, krossade tomater, lök, vitlök och persilja. Sen var dom toppade med riven ost.Sen var det en västindisk paella. jag kommer inte ihåg vad den hette. Den innehöll ris, räkor, kyckling, olika sorters bönor, lök och parika bland annat. Jag hann inte med att ta bilder innan vi åt så korten är på resterna. Till efterrätt var det min hemgjorda Schwartzwaldtårta med kaffe.




S och jag har varit till skomakaren och lämnat in hennes gladiatorsandaler på omklackning. Det kostade 120 kronor så vi sparade både miljön och plånboken mot om vi skulle ha slängt dom och köpt nya istället.Två byten gjorde vi också. Det var därför vi var nere i stora staden. Det första bytet böt jag bort en del av L:S Barbisar som hon inte ville ha kvar. Jag böt till mig en sak som M ska få, maken ville också ha den saken så ett byte till med likadan är på g. Vad det är skriver jag inte för M läser. =) L har ungefär 12 Barbisar och massor massor med kläder kvar ändå. Alla L:s Barbisar är köpta begagnade eller sparade sen jag och S var små och det är jag stolt över. =) Det andra bytet var asietter som jag fick med när jag böt till mig våra mattallrikar. Jag har redan både glasasietter och asietter med blommor till som är samma som kaffekopparna så vi har aldrig använt dom.Jag fick en flaska saft. Ibland knorrar barnen P att vi bara har hemkokt saft.Maken har också varit på ett byte. En klocka som vi fick med i en klädsäck en gång.Mot 2 flaskor coca cola. Vi fick med en chokladbit på köpet. =) På posten kom det två gratis mascaror från MaxFactor. En till S och en till mig. Det erbjudandet har gått ut, det var i sista sekunden vi hann med det.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...