söndag 3 juni 2012

Första skörden för i år

Vart tog våren vägen? Helt plötsligt är det juni och alla saker som jag tänkte göra och inte hunnit med måste göras just precis nu. S student är om mindre än en vecka. Det ska göras plakat, handlas mat, lagas mat, köpas ros att hänga runt halsen, fixas björkar, göras tårtor, städa kan ju också vara bra att göra ............ I trädgården har det exploderat nästan så där ska det också göras saker. Skörda rabarber, plantera växterna jag fick av Tove. Jag tyckte det var för kallt och nu är det juni så nu måste dom ut. Så det har jag gjort idag.Skördat den första rabarbern för i år har jag också gjort. Om man inte räknar med dom som svärmor och svärfar tog med sig hem häromdagen. Rabarberdricka blev det som vanligt.Av rabarberresterna gjorde jag två pajer som mamma och pappa kom och fikade på.


S kompis som var här och "firade" bal tillsammans med S sov över till igår. Dom gick bland annat ut och gick en långpromenad och plockade då en bukett blommor till mig. =)
Jag beslöt mig för att fortsätta min kombuchauppfödning. Så en ny sats är gjord idag. Nu ska den stå i 12 dagar innan jag ser om den förökade sig lika mycket den här gången eller om det var nybörjartur. Den tibetanska svampen som jag skaffade för att göra egen kefir av. Den glömde jag bort igen. Den här gången var den inte lika förlåtande. Den hade möglat - gult mögel som luktade aphus. Det luktade aphus i hela köket. =( Den är uthälld och burken är urdiskad och slängd.

För ungefär ett halvår sedan böt maken våra bromsar bak på bilen. Vi fick 2:a på besiktningen. Maken köpte dom på Biltema för dom var billigast. Tyvärr har dom bromsarna aldrig varit riktigt bra så förra helgen skulle maken byta dom igen. Vi böt däck innan vintern. Vi har allround däck och dom gamla var utslitna. Däckfirman drar åt däcken mycket hårdare än vad man ska eftersom den som köper däcken inte efterdrar dom. Om däcken då ramlar av är det däckfirmans fel. Så maken fick inte bort däcken. =( Bara bromsarna kostade 3000 kronor. 1500 kronor/styck på Volvo. Inga Biltema delar mer för oss. Om dom bromsarna bara håller 6 månader så blir det billigare i längden med dom mycket dyrare bromsarna. Maken ringde då volvo för att dom skulle byta bromsarna åt oss och jag såg tusenlapparna sväva iväg. Tur i oturen hade volvo fullt och kunde inte ta emot bilen. Maken försökte då byta dom igår igen och då lossade däcken så bromsarna bak är bytta. =) Nu är det bara dom fram kvar. 3000 kronor till. Ett skänkes utan byte har jag hunnit med också. S vill att dom gamla hyllorna i lekstugan ska bort och att tidningarna ska förvaras i ett tidningsställ. Nu är tidningsstället fixat. Helt gratis. =) Nu ska det bara sättas upp. Men innan vi gör det ska vi sätta inneväggar i lekstugan så spånskivor måste inhandlas.
Till sist en liten fundering. Om två veckor ska L på kalas. Tvillingarna i hennes klass fyller år. Genom mina reklampauser har jag lyckats blogga till mig 12 biobiljetter. Kan vi ge bort två av biobiljetterna? Det är såna som det står reklam på. Eller uppfattas det som snålt?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jättebra present tycker jag!
Gunilla

Marika på Odlingspyssel sa...

Det kan nog uppfattas som snålt. Om det hade varit en vuxen så hade jag nog inte tyckt det men nu är det barn, som dessutom kan säga olämpliga saker till din dotter om det hela.

Sandra sa...

Klart att du kan. Det har vi gjort. Vi får gratisbiljetter från makens jobb ibland med företagets namn på, de har vi gett i present.
Sandra

Linda sa...

Ja varför INTE???

Anonym sa...

Gör det inte, det kan slå tillbaka på din dotter!Självklart tycker jag, hur kan du kloka människa få en sån idé?
Margit

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...