söndag 17 juni 2012

Myror, luslik och grannfiskar

Våran närmsta granne gillar att fiska. Han har en större båt än den vi är delägare i i samma sjö som våran delbåt ligger. Maken är nästan aldrig ute och fiskar. Han säger att det beror på att han aldrig får med sig någon. Grannen åker själv nästan jämt och vill inte ha med sig någon. Idag sa maken konstigt att jag aldrig har tänkt på att jag kan åka själv och fiska. Det tycker jag också är konstigt. Maken gillar att ha egentid och brukar klaga på att han aldrig får egentid. Han gillar att fiska men brukar klaga på att han och M aldrig åker och fiskar. Igår hade grannen varit ute och fiskat själv i flera timmar och fått upp 5 stora gösar. Två av dom gav han till oss. =) M har fileat och fjällat dom idag. Det var fjäll i hela köket. Igår hade maken sett på när grannen och hans fru fileade och rensade dom andra fiskarna. Det tog nästan 1 timme. När M gjorde våra fiskar idag tog det 10 minuter. Det märks att M är butikskock och van vid att filea fisk och stycka kött. Fläder busken är flyttad till baksidan, den står nu bredvid hasselbusken. Det blev mycket luftigare på framsidan. Under fläderbusken hittade jag en rosbuske. Fläderbusken är full av lus. Jag har sprayat med såpvatten men när jag gogglade på bladlöss och fläderbuske stod det att man inte skulle spraya med såpvatten. Insekterna som äter bladlöss gillar inte smaken av såpa så för att hålla det naturligt ska man strunta i bladlössen och låta nyckelpigorna och andra insekter göra sitt jobb. Så nu hoppas jag att det kommer massor av nyckelpigor och käkar upp bladlössen. Som är något mindre. Flera av dom krossades mot mina byxor som nu är svartprickiga. Vill man göra något för att bli av med dom så kunde man spraya med en hård vattenstråle.
Vi fick en träningscykel helt gratis. Remmen var sönder därför gav dom bort den. När maken plockade ut remmen för att se hur den såg ut såg den precis ut som en fläktrem till en bil. Så det har maken köpt en idag, till en granada. Den sitter nu i cykeln som blev som ny igen. Fläkremmen kostade 49,90. Den till höger på bilden är den gamla, den till vänster är den nya. Vi har fått fullt med myror i vardagsrummet igen. =( Dom kommer in varje sommar. Vi strör ut kanel för det gillar inte myrorna och jag hoppas dom försvinner. Annars får vi till det tunga artelleriet med myrfångare och myrr. Men jag som inte gillar kemikalier hoppas vi slipper det. Ikväll till middag blir det helgstek. Kokad i tryckkokaren för halverad koktid. Idag är den gjord på cocacola från sodastreamen och svagdricka som M köpte i julas i en back. Förutom skinksteken förstås. Dubbel sats sirapslimpa är bakad. Eller idag kanske den heter honungslimpa. Jag hade slut på sirap och använde honung istället. Husvagnen är körd till sin uthyrningsvecka av maken och M. L har varit på sitt andra kalas i helgen. Presenterna var uppskattade och det kändes bra eftersom dom var hemskänkta. Nya pyssel som L fick när hon fyllde. L gillar som skrivet var inte pyssel så dom har legat ouppackade på hennes rum fram tills nu.

1 kommentar:

Linda sa...

Hejsan! Så ni hyr ut eran husvagn, får man fråga vad ni tar?? Och vad är det för husvagn ni har?
Vi håller nog på att köpa en husvagn för en billig peng! Nu är det dock kanske inte så lönt att hyra ut den, men till nästa år tänkte vi!

Veckans sparade pengar

 1 Gjort rabarberdricka av sista rabarbern ur frysen.  2 Gjorde rabarberpaj på silresterna från nummer 1.  3 Bakat sirapslimpa och apklimpa ...