tisdag 19 juni 2012

Påska varar än till midsommar

Mina två byten idag blev inte av - jag avbokade dom. =) Det ena bytet var en videofilm som när jag tittade igenom samlingarna det visade sig att vi redan hade. Det andra var en jättefin lysande ros, jag tänkte ge den till S när hon fyller år. När jag pratade igenom saken med S tyckte hon att hon redan hade tillräckligt med grejer. Grejerna som jag skänker är det ingen som har visat intresse för och inte grejerna jag vill byta bort heller. Kyrkans loppis öppnar nästa vecka (lääängtar) och dom tar emot saker för inlämning denna vecka så jag skänker nog grejerna dit. Dom gör så mycket för byn och våra barn och ungdomar här att jag vill ge något tillbaka. Jag ska in till stora staden två gånger ikväll. Mamma och pappa är på Åland och kommer med bussen in till stora staden vid 19.00 tiden, jag ska då hämta hem dom. Maken och S är på avresemöte inför USA i huvudstaden och deras tåg kommer till stora staden vid 22:30 tiden då ska jag hämta dom. S fyller år i oktober men då är hon i USA så i augusti veckan innan hon åker ska vi ha för tidigt födelsedagsfirande och avresekalas allt i ett. Så S presenter måste fixas innan augusti. Eftersom hon ska åka veckan efter och vara borta ett år (hon kommer hem på jullov) så begränsar det utbudet av presenter ganska rejält. Hon kan ju inte ta med sig hur mycket som helst.

Jag har inventerat hygienatriklar och förburkningsvaror och det börjar tryta i skåpen. Det är verkligen dags för ett Ullaredsbesök. Vi brukar åka i maj men hade varken tid, lust eller råd då. Nu funderar jag på om vi ska åka i september när maken och jag har bröllopsdag. S har varit borta ungefär en månad då så vi kan behöva muntras upp lite. L vill åka till Liseberg där vi inte varit sen hon var 3 år och fick vinterkräksjuka i bilen ner. Hon var inte där då för vi vände och åkte hem i Skara. Så hon var 2 år. M vill inte följa med så det blir maken, jag och L. Boende i Göteborg en natt kostar ungefär 1000 kronor. Boende i stuga på Ullared kostar ungefär 600 kronor. Det blir 1600 kronor bara i boende. =( Lite väl magstarkt. Det lutar åt att vi tar husvagnen. Då kostar det 440 kronor camping i Göteborg och 200 kronor camping i Ullared = 660 kronor. Bättre. Sen kanske det inte är världens romantiska bröllopsdag firad i en husvagn på Ullared och Liseberg men den firas ju med två av mina älsklingar. Årets Ölands semester blir ju en budgetvariant så förhoppningsvis finns det pengar över i september. Vi ska inte göra några aktviteter eller bara ett minimum av aktiviteter som kostar pengar. Mest ska vi bada i havet och bara vara.

Snart är det midsommar och familjen P har ingen aning om vad dom ska göra. Maken tycker att L ska fira traditionell midsommar med stång. Det gjorde hon förra året när jag jobbade. L vill åka till Parken zoo som är det vi brukar göra. Det var meningen att S och några av hennes gamla klasskamrater skulle sjunga på midsommarfirandet vid makens syster (som var där dom var förra året) men det var ingen som visste något så alla klasskamraterna har hittat nya midsommarjobb. S fick med sig en tjej till men det visade sig att dom inte skulle få betalt fast dom brukar få det, dom skulle få en sak istället från fiskdammen. Så S och tjejen tackade nej. S vägrar att åka till makens systers midsommarfirande. Pyntat midsommar har jag i alla fall gjort. När jag gjorde det hittade jag ett kvarglömt påskpynt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Glöm bara inte att bilen drar (mycket) mera bensin (och kanske också mera motorolja) när ni har husvagnen påkopplad. Det känns lite snopet när den beräknade vinsten för billigare boende försvinner ner i bilens tank. Hoppas att hela din härliga familj får en riktigt bra sommar! MVH Gunny Bogren

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...