torsdag 19 juli 2012

Bibliotekslängtan, övernattningsgäst och ärendedag

Maken, jag och L hade en ärendedag igår. Det var mysigt fast vi hade en hel del att göra och det kändes som om vi var på semester igen. =) Första stoppet var Coop och återvinningen. Jag tog ut ett paket innehållande en vinsats. Maken gillar att dricka vin men vi gillar inte priset på köpt vin. Maken gillar inte smaken på hemgjort äppelvin annars hade jag gjort det.
Andra stoppet var utlänningsaffären. Där köpte vi en stoooor burk majs (går åt massor med majskorn här), kycklingnuggets, oliver (mycket godare än Coops) och jordnötter till maken.
Tredje stoppet var ett skänkes. Hon skänkte två trasmattor som jag ville ha. Jag ska byta ut den ena mattan på kontoret. Hon gav mig två klädhängare, ett tidningsställ och en jeansjacka med. =) Klädhängaren ville S ha när hon flyttar hemifrån. Tidningsstället var mindre än det vi fått tidigare så det ska sitta i lekstugan istället för det andra som jag ska försöka ge/byta bort. Jackan gav jag till S men hon hade redan för många jeansjackor sa hon så den ligger i växa i lådan till L.
Fjärde stoppet var stadsbiblioteket. Kvällen före sa L att hon ville åka till biblan för att låna nya böcker. Bybiblioteket är stängt så det fick bli stadsbiblioteket eftersom vi ändå var inne i stora staden. 6 böcker till L och en som är både till mig och L. Rädda planeten en barnbok med 100 sätt att rädda planeten.
Sista stoppet var Ica för mig och L och Biltema och fiskeaffären för maken. Maken fiskar nästan varje dag. Han och M var ute igår och dom är ute nu. På Biltema köpte han en pump att pumpa upp vattnet ur båten med. På fiskeaffären köpte han ett nytt drag. Det blev ingen fisk igår. På Ica "köpte" jag yoghurt MyMoment gratis från Smartson, Matkorn gratis från facebook och sockerdricka gratis från Ica. Den lilla godispåsen var en gåva från Bluebox där jag köpte några av S födelsedagspresenter. När hon fyller är hon i USA så vi ska ha avskeds/för tidigt födelsedags kalas i början av augusti. Jag köpte även tårtingredienser och lite annat.
Lunchen åts på Icas cafe. L är med i barnklubben och valde en gratis glass som efterrätt. Blåbärssmak. =)
S gick på stan hela dagen också. Hon var bland annat på ett byte. =) Hennes tygväska.
Mot tre krokar. Några ska vi ha på L:s rum istället för hennes djurkrokar. S ville hellre ha klädhängaren än krokarna. =)
När S var på träffen i huvudstaden inför USA träffade hon en tjej som också skulle åka. Men sen kunde hon inte det för hon har inte råd utan ska jobba ett halvår först. Det klickade mellan S och tjejen så hon ville komma hit. Hon kom igår och ska stanna tills på tisdag. Hon är jättetrevlig och hon och S leker turister inne i stora staden idag. =) Ikväll ska dom på bio för två av mina reklampaus biobiljetter. När dom skulle boka biljetterna stod det att 6 av dom redan var använda och vi har inte använt dom. Jag hoppas verkligen inte företaget har skickat använda biljetter. =( 2 funkade i alla fall. Vi fick 3 ljusstakar och värmeljus av henne för att hon får bo hos oss. =)
Nya kidneybönor är kokta. 5 gånger räcker dagens omgång till. Dom är kokade i tryckkokaren för halverad koktid.
S har namnsdag idag så det blev tårta.
Jordgubbslandet är fullt av jordgubbar. Röda och svarta vinbär är mogna. Bara att börja plocka. Älskade mamma gav mig en halv flaska fläderblomssaft. Puss mamma. =)

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...