söndag 15 juli 2012

Bosse är lilla Anna

Bosse sköldpadda har lagt 6 ägg inatt och på morgonen.
Bosse var visst ingen Bosse utan en Lilla Anna.
När Linn la ett ägg för ett tag sedan åt dom upp det.
För att förhindra att det hände igen så tog maken upp äggen och grävde ner dom i en hink med sand. Vi vet inte om det är så man ska göra men enligt naturprogram på tv:n så gräver vattensköldpaddor ner sina ägg på stranden.
Jag lånar L:s dator som var min gamla dator eller makens bärbara. Min gamla är seg som sirap och det var därför jag fick en ny. Den är inte ny men nyare än den gamla. Jag böt till mig den mot en vinbox. Den nya datorn pajjade igår. Det sa nästan pang och sen slocknade allting. =( Hårddisken har gått sönder och raderat alla filer, alla bilder, allting. =( Jag som har mina recept, simple living kurstillfällen och massor med bilder där bland annat blev inte så värst glad. Självklart hade jag ingen säkerhetskopia eller sparat allt någonannanstans. =( Maken har laddat ner ett program som kan rädda kraschade hårddiskar och installerat. Datorn lever igen men om programmen är räddade vet jag inte. Maken ska fixa det imorgon. Om inte det går ska maken köpa något som jag inte kommer ihåg vad det hette och se om det räddar programmen. Den grejen kostar 249 kronor. Annars måste vi lämna in den till en datorfirma och betala massor för att dom ska fixa det. Om dom kan det. Suck. Det gör att inläggen från mig blir sporadiska eftersom jag måste låna L:s eller maken dator. Suck igen.
Jag har fortfarande inte fått ändan ur och plockat fläder. Nu börjar dessutom bären i trädgården mogna så nu ska dom skördas också. Svärmor gillar att plocka bär, det gör inte jag. Jag är den enda som plockar våra bär men i år har svärmor sagt att hon ska plocka dom. =) Eller i alla fall hjälpa till. Maken tycker att våra frysar är för fulla så han har bestämt att en vecka ska bli äta ur frysen vecka. Då ska vi skippa matsedeln och äta ur frysen. Jag försökte förklara för honom att all mat som står på matsedeln är mat som finns i frysen men han lyssnade inte på det örat och tyckte att hans idè ar mycket bättre. Men eftersom det är jag som lagar maten så följer jag matsedeln men får maken att tro att jag gör efter hans förslag. =)L:s rum är lite barnaktigt. Tavlorna har jag bytt ut. Nu ska jag byta mattor också. Jag köpte en via facebook idag för 100 kronor. Jag fick med två till på köpet. =) Jag har redan en matta som jag tänkte skulle ligga på L:s rum. Jag hittade den på återvinningen för ett bra tag sedan. Den har legat på heltäckningsmattan i lekrummet. 8 videofilmer har jag fått som skänkes också via facebook. Harry Potter och Scooby doo hade vi så dom fick svärmor och svärfar. Sidorna som jag byter och får saker genom heter bortskänkes/ ges/doneras/mottages och sen mitt riktnummerområde eller min ort. Jag är också med på en sida som heter skänkes/sökes och min ort. Allt via facebook.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...