onsdag 11 juli 2012

Hemma igen

Hemma igen från den bästa semestern på länge. Förutom att alla var sjuka utom L. =) Jag längtar redan tillbaka. Jag som brukar vara en husvagnshatare. Att bo i husvagn är precis så enkelt och simpel living aktigt som jag alltid strävar efter. Med en boyta på 11 kvadratmeter + förtältet så går det inte att ha en överflöd av saker. Det finns inte så mycket saker att göra heller, i alla fall inte när man har bestämt att inte ta del av Ölands turistutbud utan bara ska vara. Bara vara var det vi var också. En halv dag när det regnade åkte vi till Färjestaden och över till Kalmar för lite shopping. Annars har vi bara badat i havet, solat, läst, badat i poolen varje kväll efter 17.00 när det var gratis, lekt i lekparken och promenerat. En halv dag spenderades inne på badhuset också och då ute i poolen innan 17.00. Det enda som kanske inte är så simple living aktigt att maten. Med två kokplattor blir det inga långkok utan mest halvfabrikat. Sorterat soporna har vi gjort fast vi var på semester. Dom tog vi med hem eftersom den enda sopsorteringen vi hittade var för glas och plåtburkar på campingen. Som var en klar förbättring från förra året då inte ens det fanns. Fläderbuskar växte det överallt. Tyvärr fullt synligt så jag tordes bara plocka en sats saft = 50 blommor. Som tyvärr hade vissnat när jag kom hem. =( Jag har i alla fall fått reda på vart det växer fläder + har en kompis som har som jag får plocka hos så det verkar som om det blir fläderblomssaft i år igen. =) Vi hade samma plats som vi brukar ha precis vid havet. Det enda felet med den platsen är att det är en lyktstolpe mitt i tomten så vi har nästan ingen gräsyta. Alla måltider utom den sista kvällen åts i förtältet med utsikt över havet. Den sista kvällen slog vi på stort och gick ut på restaurang och åt pizza. Den godaste pizzan jag har ätit. =) Jag har inte badat i år igen. Men jag har suttit barfota i sanden som är så mjuk. =) L har badat varje dag och blev sur när hon inte fick bada själv. Hom har lärt sig simma. 8 meter orkar hon bara än sålänge. I trean ska man kunna simma 25 meter så vi måste bara öva kondition på henne. Hon som brukar vara en chicken i vattnet dök och hoppade i från kanten och var mest lycklig när vi andra satt på kanten och tittade på. =) L fick fickpengar av farmor och mormor innan semestern. En del av dom gick till en gummibåt. Jag hade en när jag var liten men den torkade sönder. L och S har åkt båt på havet i den. Tyvärr blåste det för mycket dom andra dagarna men en gång åkte dom ändå. =) När vi var i Färjestaden fick min favoritaffär ett besök. Dom säljer lokalt producerade varor. I år blev det 3 burkar honung. Honungsvatten är min nya goda vanor. På semestern blev det två muggar om dagen. Jag ska fortsätta men en mugg till kvällen bara nu när vi är hemma. Skorporna med tränbär är supergoda. Dom hårda karamellerna med. Chokladen är lite bitten men maken gillar den.
En dag kompletterade vi med mer mat. Då stod Anthon Berg där och delade ut prover på choklad. Om man köpte tre chokladkakor fick man ett fondueset. Jag köpte och fick setet. Vi har chokladdoppat jordgubbar och ananans nästan varje kväll. Supermysigt. =) Badrsumsskåpet såg lite annorlunda ut mot vad det brukar göra. Jag har fått tillbaka min hosta. Maken blev superförkyld och fick ont i örat och bihålerna. S blev superförkyld. Apoteket i Borgholm har vi varit på 4 gånger denna resan. En av gångerna var för att lösa ut mina mediciner som jag fick på telefonrecept. Pulmicort, Mollipect och Cocillana-Etyfin. Makens mediciner står bakom. ;) När vi var i Kalmar köpte vi öronljus. S och jag brukar göra det ibland. Vi gjorde det igår kväll när vi hade kommit hem. Det är inte klokt vad mycket vax man har i öronen som kommer ut. Maken vill nu också göra så jag måste köpa ljus till honom med. Första gången han har bett om det. =) Dagen idag har bestått av uppackning, tvättning av kläder och handling av mat. Maken är på ett byte nu. Jag la ut krusbär och röda vinbär som byte innan vi åkte och det var två som svarade. Jag har över 20 liter var av dom kvar i frysen sen förra året och snart är det dags för årets skörd. Den enda gratissaken som hade kommit på posten under semestern var en dvd från Tampons for free för att jag är vipbloggare där.

1 kommentar:

Monica sa...

Välkommen hem.

Jag har saknat ditt bloggande när du var borta.

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...