söndag 7 oktober 2012

Bredbandstelefoni

Vi brukar jämföra abonnemang ett par gånger/år eller i anslutning till att ett abonnemang tar slut. Det för att vi ska få dom bästa priserna. När vi tecknade telefonen var Telias bredbandstelefoni billigast. Det har väl funkat sådär. =/ Någon gång i veckan får vi stänga av internet och sätta på det igen. Det brusar i luren så man tror det blåser full storm. Så mycket att det ibland är svårt att höra vad den andra säger. Telia har dessutom haft fel på bredbandstelefonin två gånger på en vecka. Den ena dagen var när jag skulle ringa vårdcentralen. Då är det tur att man har mobil. I fredags när vi hade problem med skype var det fel på telefonen igen. Jag trodde att det skulle gå över men när det fortfarande var fel lördag morgon kollade jag Telias hemsida om det stod något om driftfel igen. Det gjorde det inte. Jag stängde av internet och satte på det igen och då funkade telefonen igen. På Telias hemsida stod det att alla bredbandsabonnenter skulle få 50 kronor i kompensation för dom två dagarna som bredbandstelefonin inte fungerade. Man skulle skriva i personnumret på ägaren till abonnemanget så skulle pengarna sättas in eller dras av på telefonräkningen. Jag vet inte om dom gått ut med det på annat sätt också eller om det var en ren lyckträff att jag såg det. Vi har i alla fall börjat fundera på nytt telefonabonnemang när det här går ut. Maken pratar till och med om att vi ska säga upp den fasta telefonen och bara har mobiltelefoner. Jag har för mig att det förut fanns något som man kunde koppla på telefonen och den kopplade automatiskt upp samtalet på den billigaste abonenten. Jag kommer inte ihåg vad dom hette.
Maken är hemkommen från Stöten. Husvagnen är uppställd för vintern och han hade med sig ...... noll fiskar hem. Det nappade inte. Synd för vi börjar få brist på fiskar i frysen och det är svårt att vara sjävförsörjande på hemfiskad fisk när det inte nappar. Han tog vägen förbi Wasabröd så det hårda brödförrådet är fyllt och ska räcka ett bra tag.
En som jag byter rätt mycket med via Facebook har jag blivit kompis med. När hon kommer och byter (jag bor på hennes hemväg) så brukar vi alltid ta en fika. =) Så också idag. Jag hade bakat en sockerkaka och bjöd på.
Idag hade jag S laptopskin som jag skulle sälja men ingen ville ha. Jag beslöt mig då för att byta bort det. Istället för pengar till S så betalade jag två filmer till henne. Så S och jag böt också. =) UnderbaraClara boken och Nille cancerbarn boken. Sen skänkte jag bort L:s gamla innebandyklubbor och ett skott av Prickblad också. Läser man bloggen Underbara Clara så står allt som står i boken i den.
Jag fick 5 hembakade limpor och 24 ägg. =) Det är verkligen skillnad i smaken på om det är ägg från affären eller en som har egna höns. Jag vill verkligen ha höns jag med men eftersom det inte går så får jag hitta andra sätt att få ägg. När jag har slut på saker att byta bort så får jag flörta med Tove. Om jag bakar till henne så kanske jag kan få ägg istället. =)

1 kommentar:

Anonym sa...

Har nyligen hittat din blogg, och jag tycker den är superbra! Sysselsätter mej just nu med att läsa igenom inlägg från 2008, det går inte fort för en föräldraledig mamma med 3 barn varav yngsta är 9 månader! Tack för tipset om rabatten på 50:- hos telia:) Vill bara säga att din blogg inspirerar mej mer nu än någonsin att försöka vara hemma så länge det bara går medans barnen är små och fortfarande behöver mej! Ha en fin dag!

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...