lördag 6 oktober 2012

Lång frukost med ny vana

Maken är i Stöten och tog med sig den bärbara datorn. Den är hans dator men jag får använda den, ibland. Eftersom den står i vardagsrummet på övervåningen där vi är mest så är det den vi skypar med S på. Nu när den datorn inte är hemma så är det problem att skypa med S, märkte jag och S igår kväll. S hade skrivit ett pm att hon ville skypa med mig. Jag hade för det första inte skype installerat på min dator. Jag hade ingen kamera och inga högtalare. Jag bad maken fixa det när han gjorde iordning min dator men det glömde han tydligen. Det slutade med att M fick komma och installera skype. När han ringde maken och frågade vart mikrofonen skulle sitta blev maken arg, M blev arg och gick. Så när S ringde fick jag trycka bort henne hela tiden. =( Sen chattade vi med varandra via skype och var jätteledssna båda två. =(
Idag tänkte jag be pappa om hjälp med att istallera mikrofon och kamera. Jag har en kamera stående på skrivbordet och S hade hörlurar med mikrofon i en låda på sitt rum. Men för 25 år sedan dog min älskade lillebror så mamma och pappa brukar göra något på bortaplan för att slippa tänka så jag ville inte störa. Så jag gav mig den på att klara det själv. Vi skypar med varandra nästan varje kväll och nu hadr vi inte gjort det sedan i onsdags då jag inte pratade något nästan, bara maken och L. Och jag klarade det! =) Kamera och mikrofon är istallerade. Om det fungerar som det ska återstår att se. Vi skulle göra ett nytt försök ikväll.
På lördagar brukar jag köra bakmaskinen för att få det hembakade brödet att räcka lite längre. Men idag tänkte jag slå på stort och gjorde frallor istället. Tyvärr hade jag bara ett halvt paket jäst kvar så dom jäste inte så mycket som dom brukar - men dom blev goda ändå.
Till kvällsgodis blir det chokladbollar. Det har jag inte gjort på länge. Så länge att vi nästan glömt bort att dom fanns.
Jag har även "roat" mig med att försöka ta ner studsmattan. Maken klagar över att han har så mycket att göra och jag vill göra saker för att förenkla för honom. Tyvärr brukar han inte tycka att jag förenklar om jag bara gör något halvklart. Som i fallet med studsmattan. Dom två stolparna som är kvar sitter för hårt och jag får inte loss dom. Fjädrarna sitter också för hårt så jag inte får loss dom. Jag tycker att jag i alla fall har gjort en del av jobbet som då maken slipper göra och sparar in lite tid i alla fall.
Imorse gjorde jag och L en sak som vi aldrig gjort förut. Vi lyssnade på melodikrysset. Är det tantvarning nu? L tyckte det var jättespännande först. Sen skulle hon och jag dansa till varje låt. Sen tröttnade hon och gick. Jag klarade inte av allt men är så stolt över det jag klarade. =)
Jag är inte alls kompis med ny blogger och tycker att allt är förvirrande och ser helkonstigt ut. =(



Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...