tisdag 2 oktober 2012

=) och =(

Vårdcentralen fick ett besök 11:30. Det är troligtvis mitt bråck som bråkar med mig igen. Jag är sjukskriven tills nästa söndag.



För att utesluta andra saker som sköldkörteln och annat togs blodprover. Jag ska även lämna avföringsprover. När resultaten av proverna kommer och dom är bra ska jag få göra en gastroskopi.  =( Det har jag gjort en gång förut och jag lovade mig själv aldrig mer. =( Men om det gör mig bra igen så okey då. Remiss ska efter det skickas till magtarmkliniken som ska ta över mig. Jag har även pratat med astmasköterskan. Sålänge som jag behandlar med Pulmicort kan dom inte utreda vidare. Om jag blir sämre i andningen eller inte är bra när behandlingen är slut om tre månader ska dom utreda vidare med bland annat spirometri. Typiskt att må så kasst i sin mage att man knappt kan gå ut när det är framtidsvecka och föreläsningar och utställningar som jag vill gå på. =( Men men dom får klara sig utan mig. =(
Det tredje JAKlånet är beviljat. =) Det är billånet som ska bli ett JAKlån. Det sänker våra månadskostnader med 400 kronor/månad och gör så att hela billånet är betalt inom 3 år istället för dagens 5 år. Lånet är på 60.000 kronor och billånet är på 54.000 kronor så efter diverse avgifter blir det lite pengar över. Pengar som ska gå till en ny källardörr. Den andra läcker och det är inte vidare bra för elräkningen.
En ridjacka är köpt till L för 49 kronor inklusiv frakt på Tradera. Då fick vi med en ridbyxa med. L använder sin vanliga jacka på ridningen och det är inte vidare allergivänligt när hon har den i skolan sen. Hennes gamla ridbyxor är storlek 150 och för små. Dom här är storlek 148 och passar bättre. =) Nu ska bara nya ridskor köpas med. Ridstövlar är det ingen annan som har, alla dnar har ridskor. Dessutom är ridskor varmare att ha på vintern. Jag har hittat en loppis i en stad bredvid våran stad där dom bara säljer ridsaker, billiga ridsaker. Jag ska försöka hitta skor där. Ridvantar är också köpta på Tradera. Blir kallt om fingrarna utan ridvantar.

1 kommentar:

Susanne sa...

Du har inte funderat på om du kanske är överkänslig mot någon matprodukt?
Jag vet av egen erfarenhet att gluten, mjölkproduktion, ärter, bönor och så klart socker kan göra så att kroppen får en massa olika sjukdomar som aldrig vill försvinna helt.
Det finns ett program som heter Whole30 där man i 30dagar tar bort allt som är skadligt för kroppen för att se om det kan vara det som stör.
Det låter kanske mycket och jag vill verkligen inte "pracka" på dig en diet eller så, det här är ingen diet utan helt enkelt ett sätt för att se hur kroppen reagerar på egenhändigt utan en massa konstigheter och konserveringsmedel i sig.
Eftersom jag vet att ni har det knapert och försöker hålla kostnaderna nere så vidarebefordrar jag gärna de mail man får dagligen av Whole30 gänget som förklarar hur kroppen kommer att må/reagera just den dagen, på så sätt sparar du de dollar det kostar att "signa" upp sig för nyhetsbrevet. :)

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...