tisdag 9 oktober 2012

Skänkes/bytes

Jag har lagt ut lite saker som til exempel L:s gamla hårgrejer och en hög med ljusmanchetter som bytes. För hårgrejerna ville jag ha en tablettask och för ljusmanchetterna en liter mjölk. Det blir en kostnad av max 7 kronor för den som vill ha grejerna. Ingen ville ha dom så jag ändrade till skänkes. Då var det folk som ville ha dom. Och dom ville att jag skulle köra in till stora staden och lämna dom. 1 mil dit och en mil hem. Jag ger gärna bort saker men det finns gränser. Hårsakerna gav jag bort till en liten tjej som behövdes muntras upp i den enda bry sig om gruppen som jag är kvar i. Hon blev jätteglad. =) Ljusmanchetterna kommer jag att ge till Myrorna nästa gång jag lämnar återvinning. Men det fick mig att fundera lite. Var det dom 7 kronorna som gjorde att dom ville ha/inte ha sakerna? Vad får dom att tro att jag vill spendera minst 30 minuter av min tid för att åka och ge dom saker utan att jag får något för det? Hon som ville ha hårgrejerna var hon som jag gav massor av kläder som inte ens sa tack. 28 kronor av mina pengar för att ta bilen för att ge bort en sak. Som sagt var jag ger gärna bort saker även om jag bara får ett tack eller en kram. Jag gillar att ge bort saker. Det jag inte gillar är att dom inte kan komma hit utan att dom förväntar sig att jag ska mötas inne i stora staden. Tjejen som jag böt med förra veckan är nyinflyttad i byn och har en tjej i samma ålder som L. Vi träffades idag utanför skolan när jag skulle till byns bibliotek. Inga reserverade böcker hade tyvärr kommit men jag var tvungen att lämna tillbaka böcker. Vi pratade en lång stund. När jag kom ut från biblioteket stod hon kvar och jag frågade då om hon ville fika någon dag. Det ville hon. =) Hon ville också att vi skulle bli fbvänner. =)
Bordet i vardagsrummet där mina bytes/skänkes/säljes saker brukar ligga är helt tomt. =) Det ligger en kasse på golvet med en magtränare som ingen vill ha (en vill ha den utan byte) och en klänning efter L där bytet aldrig blir av. Dags att rensa mer kanske. ;) Det är bra att få matsaker som man då slipper köpa men dom sakerna vi har nu är såna som jag vill ha kvar. Möjligtvis att det kommer bli mer kläder efter L varefter hon växer ur dom. Jag har fått en hel del vänner via mina byten så det är också bra. =) Nu söker jag saker själv bara. En massa skohyllor som jag ska bygga om och en massa köksskåp som jag också ska bygga om. Såg att det fanns en vedgrupp på fb. Där skulle dom som hade trän som behövdes huggas ner skriva det och dom som behövde ved skulle svara och åka dit och hugga. Ved går alltid åt. Några vintrar har vi inte haft råd att köpa ved. Då har vi inte kunnat elda och elräkningen har landat på runt 10.000 kronor/månad. Jag kan inte hugga och maken har jämt fullt upp så han brukar vägra att hugga. Annars är det en bra idè.
På posten kom det två tampongaskar från Tampons for free. En till mig och en till S. Världens bästa gratissida. Mensskydd skulle vara gratis för alla alltid. Om det var killar som hade mens så skulle dom säkert vara det också.
Månadens kampanjpartner är Pronaxen. Jag och tyvärr också S har görsketaont när vi har mens. Jag brukade svimma när jag var yngre. Har blivit bättre sen jag fick barn men jag känner mig fortfarande helt handikappad vid mens och vill bara bita huvudet av någon. S har tyvärr ärvt det. Det blev bättre när vi började äta linfröolja. Annars brukar bara värme eller massage med salviaolja hjälpa. S brukade ha så ont att hon spydde upp värktabletterna. Pronaxen har vi aldrig provat så kanske ska köpa det. På posten kom också en survival kit som jag fått via Pronaxens sida på fb.

1 kommentar:

Marika på Odlingspyssel sa...

Helt ärligt, Pronaxen (samma som Naproxen) var tidigare receptbelagt. Släpptes receptfritt för bara något år sedan. Används också mot migrän. Svårt att missbruka så det ska helt klart vara receptfritt.

Underbart preparat.

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...