torsdag 27 december 2012

Glassat och godislukt

L och jag fick varsin glassmaskin av mamma och pappa i julklapp. L:s är en isbjörn som man skakar 2 - 3 minuter. Det blir ungefär en smakportion glass.
L gillade att skaka. Hon gjorde två omgångar efter varandra. =) Vi blandade bara hemgjord jordgubbssylt och vispgrädde.
Senare på kvällen provade vi att göra glass i glassmaskinen som jag fick i julklapp. Vi gjorde samma glass som i L:s maskin. Hemgjord jordgubbssylt och vispgrädde. Det blev mycket gott. Det blir inte så mycket glass i min maskin heller men vi vet precis vad det är i den.
Vaniljsocker är bra att blanda i glass, det blir då vaniljgräddglass. Smakar hundra gånger godare än köpt vaniljglass. Om man inte köper dom dyraste sorterna så är det bara något godare med hemgjord. Jag gör eget vaniljsocker för att det ska vara äkta vanilj i. Nytt vaniljsocker är gjort idag. På ekologisk vaniljstång.
Jag har gjort kokosvaniljscrub också gjord av en vaniljstång. När jag använder den känner jag nästan för att äta upp mig själv. Det luktar så gott. =) Helt klart en sak som man kan ge bort i julklapp eller present.
Vi har spelat L:s spel Ali baba som hon fick av M i julklapp säkert 100 gånger. Mycket roligt spel.
Toalettlocket jag fick av mamma och pappa i julklapp är monterat. Nu ska bara resten av toaletten göras iordning för att matcha det snygga locket.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej,ville bara skicka en länkt till dig som du kanske är intresserad av som jag hitta på nätet.

http://www.alltforforaldrar.se/snack2/showthread.php?1548633-KÖPSTOPP

Ha en fortsatt trevlig helg!

Mvh
Camilla

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...