tisdag 19 februari 2013

Godisstopp och mathandling

Maken tog bilen till jobbet idag igår. Han brukar alltid åka buss, dels för att spara bensin och dels för att jag ska kunna ha bilen hemma. Den här veckan har L sportlov och om det blir några aktiviteter beror på min mage. Igår tog maken bilen för att kunna åka till Willys för den vanliga månadshandlingen och för att kunna åka till byggvaruhuset för att kolla in lite grejer. Fortsättning följer. Willyshandlingen gick på  885 kronor och det är då mat som ska räcka i 10 dagar.
Jag väger alldeles för mycket. Jag vet om det själv och har gjort lite halvhjärtade försök att gå ner i vikt. Med mer eller mindre lyckade resultat. Innan jul visade vågen nästan tre siffrigt och så mycket har jag aldrig vägt förut. Jag har dock lyckats gå ner 6 kilo sedan dess. Men skulle behöva gå ner minst 25 kilo till. 35 enligt viktväktarnas normer. Sporrad av att köpstoppet går så bra så inför jag ett godisstopp hela mars. Beroende på hur det går så kanske jag fortsätter några månader till. Jag är nog en av världens största godisråttor och älskar kakor, godis och glass. Men nu är det slut med det. Lite undantag finns. Jag och L fyller år så jag får äta tårtan på våra kalas. Annars får jag inte äta godis, kakor eller glass. Den största utmaningen kommer nog att bli påsk som infaller i slutet av mars i år.
Idag har L och jag bakat sirapslimpa och morotslimpa.
När vi köpte huset ingick det en del möbler och annat. Bland annat en vägg med barspegeltavlor och en klocka som ser ut som en öltunna. Dom ska nu flyttas till barhörnan. I barhörnan hängde tavlor som vi gjort av barnens teckningar och konst. Dom är nu flyttade till väggen där barsakerna hängde. Barsakerna ligger i baren och väntar på upphängning av maken.

Jag är inne i säljtagen nu igen. Jag skaffade ett visa kort på Coop för att få poäng och på det viset få återbäringen snabbare. L:s presenter, mina mediciner och maten är köpt på det kortet. Räkningen landande i brevlådan häromdagen. 4105 kronor. =( Jag har autodragning på 1200 kronor som ska sättas in direkt på Coop kortet men maken har kvar sitt vanliga kort så pengarna drogs på hans kort. Han som knappt handlat något på sitt kort. =( Coop ska läggas ner så vi kommer inte att handla där något mer. Om jag hade vetat det innan jag skaffade Coop visa (som jag bara haft en månad) så hade jag inte skaffat det utan haft kvar mitt gamla vanliga Coop kort. Dom ska läggas ner 1 april men tar bara in färskvaror. Frysvaror och annat tar dom inte in utan när det är slut är det slut. Vi ska börja handla på Citygross istället. Ingen annan affär ska starta där utan alla mataffärer ligger nu i en klump på samma ställe. Där ska Coop öppna sin nya affär om 1 år. Inspirerad av Lyxfällan säljer jag nu av saker för att kunna betala visa kortet. Man får betala hur lite man vill, minst 20 kronor/månad. Men räntan är inte så rolig så ju snabbare man betalar ju mindre ränta. Pengarna vi har måste gå till makens resa over there. M vill inte följa med. Jag ska klippa kortet när hela skulden är betald. Och jag har alltså fått för mig att jag ska göra en Lyxfälla och sälja saker för att betala den. Sen om det blir något överskott på inkomsterna mot utgifterna så kanske jag kan sätta in lite mer. Men jag ska alltså inte köpa något mer på det. Så mina mediciner som ska tas ut ska betalas kontant. Bilden är lånad från Coops hemsida. Jag fick en restaurangchansen av mamma. Vi har ätit dom vi vill och nu säljer jag dom andra. Imorgon ska maken träffa en och sälja för 60 kronor. En annan på fredag och sälja för 80 kronor. Jag har även sålt böcker till min bytarkompis för 450 kronor. Hon köper så mycket annat av alla andra så hon kunde inte betala dom förens nästa månad. =( En annan ska komma någon dag denna vecka och köpa en bok för 40 kronor. Sen är den bästa bytardagen i stora staden (fast i en annan stad bredvid stora staden) i slutet av mars. Jag har kvar en leksakslista sen jag sålde saker där för flera år sedan och ska rensa L:s rum och se om jag inte kan få ihop en hög med saker till. Hennes rum svämmar över av leksaker och dom flesta leker hon aldrig med. Jag tänker dock inte göra som L:s bästa kompis mamma gjorde. Hon tyckte dottern var för gammal för att leka med dockor och slängde allihopa. Hon gillar att leka med dockor och leker alltid med dockor när hon är här och leker med L. Sen om jag kommer iväg till banken och löser in min klick check så får jag 700 kronor. Den kom i oktober och det står inget slutdatum på den så jag hoppas den inte har blivit makulerad.
Ibland tänker jag inte längre än näsan räcker. Häromdagen fick jag ett erbjudande från ICA. Om man prenumerade på Amelia fick man 6 nummer och en ICA check på 100 kronor, man betalade 149 kronor. Jag som inte gillar Amelia och inte läser den. Den handlar bara om storstadsmänniskor som gör karriär och om en massa saker och kläder som man ska köpa. Typ. Tänkte att det måste jag ju ta jag får ju en rabatt check på ICA för 100 kronor. Wow. Sekunden efter kom jag tack och lov på att jag förlorade 49 kronor om jag tog erbjudandet. + frakten som var på 29 kronor tror jag det var.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...