onsdag 20 februari 2013

Veckans sparade pengar

Hände lite saker så energin att spara pengar försvann en liten stund. Jag tvingade mig till att läsa sparböcker så energin kom tillbaka. =) Jag bakade nötkakor med mandlar istället för med nötter. Jag hade inga nötter hemma. Det är marängsmet och jag vispade smeten efter marängen var hård. Vilket man inte ska jag vet inte varför jag gjord det. Jag gräddade dom ändå men fick slänga dom, dom smakade misslyckad maräng. Men det var ett exempel på att jag tar det som finns hemma istället för att åka och köpa det som fattas.

1 Gått till och från skolan en dag för att spara bensin. Önskar jag kunde skriva att jag gör det varje dag men min förbennade mage ställer fortfarande till det.

2 Bakat småkakor av degen som blev över när jag gjorde alla hjärtans dags tårtan.

3 Bakat tårtbotten till alla hjärtans dags tårtan och två kaksorter till makens kalas samtidigt i ugnen för att spara el.

4 Bakat egen tårtbotten till makens kalas.

5 Blivit Willys + kund och köpt ost för 25 kronor/kilo. Den vanliga osten vi köper kostar 49 kronor/kilo så en besparing på 24 kronor/kilo.Tyvärr fick man bara köpa en ost så besparingen blev inte så jättestor.
6 Gjort om L:s slitna matlåda så vi slapp köpa en ny.

7 Tvättat på ekonomiprogrammet.

8 Hängt all tvätt istället för att tumla den.

9 Diskat på ekonomiprogrammet med en halv diskmaskinstablett. Vet fortfarande inte om man kan använda halva dosen pulver så tablett är billigare.

10 Gjort nya groddar och skott.

11 Värmt vatten till te och halva mängden till pasta i vattenkokaren.

12 Hällt vattnet som blir kvar i vattenkokaren i vattenkannan.

13 Sköljt disk i diskbalja istället för under rinnande vatten.

14 Samordnat ärenden för att spara bensin.

15 Tömt dammsugarpåsen och sparat 40 kronor som är vad en ny påse kostar. Hur jag gör står här.

16 Stängt av alla apparater på standby knappen eller direkt på grenkontakten.

17 Tvättat badrum och golv med olivoljetvålen.

18 Tagit bort färgfläckar som L fick i slöjden och bilden på två tröjor och räddat dom.

19 Släckt lamporna i dom rum vi inte är i.

20 Sagt upp viaplay och sparar 49 kronor/månad.

21 Använt tygbindor. 15 tygbindor denna månaden. En binda kostar mellan 1,10 och 2,50 beroende på vilken typ och märke man köper. Jag räknar på 1,50 x 15 = 22,50 x 12 (månader på ett år man har mens) = 270 kronor x 40 (ungefär så många år som man har mens beroende på när den börjar och slutar och hur många barn man får) = 10.800 kronor. Den summan kan man köpa många tygbindor för. Jag har fått mina gratis genom reklampaus och sytt resten själv av matrial jag redan hade hemma så jag la inte ut några pengar på mina tygbindor.
22 Sytt nya örngott istället för dom utslitna. Jag använde matrial som jag hade hemma. Jag sydde 3 örngott. Ett örngott kostar allt från 50 lappen och uppåt så minst 150 kronor sparade.

23 Maken har lagat M:s nattduksbord så vi slapp slänga det och köpa ett nytt.

24 Hängt ut kalaskläderna på vädring så vi inte behövde tvätta dom utan kan använda dom på flera kalas. Mindre tvätt och kläderna håller längre eftersom tvättningen sliter på kläderna.

25 Handlat mat för tio dagar för 885 kronor.

26 Köpt 2 kilo köttfärs på extrapriset 39,90 kronor/kilo. Man fick köpa 6 kilo men maken köpte bara 2 tyvärr. Ingen extrahandling utan ingick i mathandlingen på 885 kronor.

27 Hade med tygkassar till mathandlingen och extrahandlingen.

28 Bakat sirapslimpa och morotsbröd.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej. Jag använder Max en matsked diskmaskin pulver till en full maskin. Är det mindre disk tar jag en halv osv. En påse på 1,5 kilo räcker hur länge som helst.

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...