onsdag 27 mars 2013

Fel datum gav betald kredit

L:s ridskola som skulle betalas med 1950 kronor var en e-faktura. Eftersom den kom tog jag för givet att den skulle dras nu i mars och tittade inte på datumet. När jag hade skrivit dom andra räkningarna låg den bland kommande. Idag har jag fått mina försäkringskassepengar och en del av dom ska föras över till servicekontot för att täcka räkningarna. Maken och jag har varsitt konto och sen ett gemensamt servicekonto. Jag tittade då på räkningarna som ska dras och såg att ridskolan inte skulle dras förens i slutat av april. På nästa lön alltså. Så jag ändrade volvo kortet så hela den krediten är nu betald. =) Det var mer än ridskolan som fattades så våran månadskostnad steg till 27.200 kronor men nu behöver inte betala mer på den krediten. (om inte bilen går sönder igen peppar peppar). Nu är det bara mitt visa kort kvar sen är alla krediter borta och vi kommer aldrig att ta några nya.
Jag försöker byta bort alla våra engångsartiklar för att spara pengar och miljö. Vi använder en del sugrör. Vi dricker oftast smothisar på fredags och lördagskvällar. Jag brukar skölja bort det mesta och sen diska dom i diskmaskinen så våra sugrör återanvänder vi. Men dom är ju fortfarande gjorda i plast och plast är inte bra för kroppen och det har vi i munnen. Jag har velat haft alternativ på det. Då inte såna i majs som man kan kompostera (inte bra för plånboken). Men så hittade jag sugrör i glas på en sida i Amerika. Dom kostar mellan 8 - 11 dollar/styck så troligtvis kommer jag inte att köpa dom. Vet inte om jag har lust att betala flera hundra för att familjen P ska få varsitt glas-sugrör.

När jag surfade vidare så hittade jag sugrörsskedar i metall så jag sökte då på sugrör i metall och hittade 6 stycken för 99 kronor. Bra mycket billigare än dom i glas även fast dom i glas är snyggare. Men inte 4 gånger snyggare. Priset blir 4 gånger mer för ett sugrör i glas än för ett i metall.
Maken tog bilen till jobbet idag och åkte på lite ärenden efter han slutat. Första stoppet var ÖoB där han köpte toapapper (Edet funkar bra och kostar 10 öre/meter) och 7 fyllda påskägg. Han skulle köpa påskmust som var på rabatt också men den var slut. Andra stoppet var en bytarkompis till mig. Vi lärde känna varandra förra året när hon eftersökte påskägg till sina barn på hjälpsidan som jag var med i då. Hon efterlyste en datamus och vi hade en över som maken skulle lämna där. Som överraskning gav vi dom 3 av påskäggen till hennes barn. =) Tredje och sista stoppet var S kompis som har varit over there och hälsta på S. Hon hade böckerna som jag beställde till S med hem och maken skulle hämta dom.
S hade skickat med två påsar jordnötskakor. Hon hade med såna hem till jul och dom var jättegoda. Jag fick dom nu som försenad födelsedagspresent. Sen hade hon köpt 2 tejprullar som man fäster runt handleden och 5 tunna tygpåsar att ha istället för plastpåsar som man har till frukt och grönt när man handlar (jag betalade). S kompis fick också ett påskägg som tack för hjälpen.

2 kommentarer:

Fredrik H sa...

Måste bara säga att jag gillar din blogg. Gillar öppenheten och ärligheten i dina inlägg. Sen kanske jag inte själv alltid håller med i allt du skriver men det ger minst sagt en krydda i mitt liv. Det väcker tankar i mitt sätt att leva. Keep it up! Glad påsk!

Unknown sa...

Var hittade du sugrören i metall?

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...