fredag 29 mars 2013

Summering av Citygross istället för Coop

I morse skulle M ta en chartrad buss till Gotland för att spela innebandymatch om dom ska bli uppflyttade till nästa serie. Dom har vunnit alla sina matcher. Maken ställde upp som skjuts till bussen. Igår skulle vi ha handlat den vanliga månadshandlingen på ICA men jag fick inside information om att hela stora staden var där och handlade så vi sköt handlingen till idag istället. Närmare bestämt till halv 8 i morse efter att maken lämnat M vid bussen åkte han och handlade. Tillsammans med en handfull andra.
653 kronor gick handlingen på och då är all påskmat handlad med. 2361 kronor har all mat i familjen P gått på i mars. Då har vi handlat påskmat och mat till L:s släktkalas och barnkalas i den summan med. Så en väldigt bra mathandling. Så pass bra att jag börjar fundera på om vi handlar fel på något vis. Då har vi slutat handla på Coop och börjat handla på Citygross istället. Våran Coop affär la ner. Maken och M brukar klaga på att vi äter för lite kött. Jag som inte gillar kött tycker vi äter tillräckligt. Men matsedeln är lite omgjord denna vecka för att dom ska få mer kött. I tisdags åt vi fläskfile med potatisgratäng istället för ugnskorv. Fläskfilen hade vi i frysen. Till igår hade M köpt en oxfile som vi åt tillsammans med potatisgratäng. Maken och M tyckte gratängen var så god att dom ville ha den igen. =) Världens godaste och enklaste potatisgratäng. Kommentera för recept. Oxfilen betalade M. På bilden är lite gratissaker som maken handlade. Moussen och soup in a cup ska jag testa för Smartson.
Jag räknar då bara maten och inte annat som vi också handlar. Idag köpte maken till exempel ett paket med maskindiskpulver. Bilden är lånad från ICA. Jag fick en kommentar om att maskindiskpulver var billigare än halva diskmaskinstabletter som är det jag kör med idag. En tablett kostar 1,18 men jag delar den så 59 öre/disk. Jag köper då tabletter som också innehåller spolglans. Pulvret kostade 26,90 och räcker till 83 diskar. Det blir 32 öre/disk men då får jag köpa spolglans för 29,90/flaska. Hur länge den räcker har jag ingen aning om. Sen eftersom jag kan använda en halv tablett kanske man kan använda halva dosen pulver med och då blir det helt klart billigare med pulver. Fortsättning följer.
Imorgon ska vi ha påskbord/mitt försenade födelsedagskalas så tårtbotten är gjord idag. Jag hittade ett recept i tårtboken jag lånade på biblioteket så den här botten är gjord på bland annat bananer och kolasås.
Skinkan är griljerad. Huset är städat.
Påskäggen är ilagda. Dom som går vill säga. Maken har ju redan fått sitt påskägg. Herrbetjänten. M får kalsonger. Nya observera prislapparna som sitter kvar så inga kommentarer tack. L får en tuggummiautomat och en pruttkudde. Sen får dom varsitt godisägg med.
S som är over there får ett påskägg som inte går att skicka. Ett väggord som också är uppklistrat idag. Live Laugh Love. Samma ord som hon har tatuerade i nacken. Glad Påsk S hoppas du gillar ditt påskägg. =)

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej, det var jag som tipsade om pulvret.Jag kollade mitt pulver nu. Jag tar alltid knappt en matsked, 15ml. På förpackningen står det att man skall ta 36ml, dvs mer än dubblet mot vad jag använder.Så visst kan man ta halva mängden utan problem.Jag kör allt i maskinen, grytor, formar allt odet har alltid blivit rent.
//S

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...