lördag 8 juni 2013

Recept - Rocky road tårta

16 bitar

Botten:
 200 g smör
4 ägg
6 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1,5 dl kakao
4 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
1 msk smör till formen
2 msk ströbröd till formen

 Glasyr:
1,5 dl vispgrädde
0,5 dl ljus sirap
200 g finhackad mörk choklad (blev väldigt mastig och vuxen smak. Till barntårtan ska jag använda mjölkchoklad)

 Topping:
10 Dumlekolor
2 dl torrostade, grovhackade nötter t ex hasselnöt, jordnöt och pecannöt
2 dl minimarshmallow

Botten:
Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ner alla torra ingredienser. Tillsätt det smälta smöret. Vispa ordentligt. Smörj och bröa en form med löstagbar botten. Häll i smeten och grädda i 175 graders ugn ca 45 minuter beroende på hur kladdig kaka man vill ha.
Låt kallna.

Glasyr:
Koka upp grädde och sirap. Ta kastrullen från plattan och blanda i den hackade chokladen. Låt stå kallt i 30 minuter.

Topping:
Bred glasyren på kladdkakan. Dela på dumlekolorna. Strö över dumlekolor, nötter och minimarshmallow. Låt stå och stelna.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...