tisdag 24 september 2013

Recept inlagd chili

När vi äter taco (vilket vi gör nästan varje fredag) vill killarna ha inlagd chili till. Finns för 159,20/lkilo att köpa. 225 gram kostar 19,90.
Jag som gillar att göra saker själv + att vi har massor av chilisar som vi odlat själva + att jag slipper slänga en burk (även om det är en glasburk) har gjort egen idag. Maken är den enda som har varit hemma och provsmakat - mycket god men mycket mycket stark var hans betyg.
3/4 liter chilisar (jag tog både röda, gröna, oranga och gula)
0,5 liter vatten
1,5 dl vitvinsvinäger
0,5 dl socker
3/4 dl salt
Koka chilisarna i 2 minuter. Häll bort vattnet och skölj av dom.
Koka upp vatten, vinäger socker och salt. Klipp ner bitar av chilisarna i lagen. Jag behöll kärnorna för jag ville ha hettan i dom. Dom flesta av kärnorna lossade i lagen men dom silade jag bort sen. Låt koka 2 minuter.
Häll upp på burk. Förvara kallt. Håller sig 6 månader.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...