måndag 7 oktober 2013

Rönnbär

Vi äter c-vitamintabletter när det är förkylningar på gång för att sätta igång immunförsvaret. Brustabletter brukar vi använda. Brustabletter innehåller aluminium som dom (i alla fall trodde) orsakar alzheimer. C-vitaminer i brustablettform orsakar också njursten speciellt hos killar. Står lite om det här. Men finns massor av sidor om det om man söker på c-vitamin och njursten. Sen kostar dom pengar och det blir ett plaströr att slänga varje gång. Korken innehåller fuktämnen så den ska slängas i soporna. För att slippa det tänkte jag att vi skulle prova med rönnbär istället.
L och jag var ute och plockade en påse med rönnbär igår. Vi smakade på varsitt, det smakade inte gott kan jag ju säga. Vi hade aldrig smakat förut. Dom fick ligga i frysen över natten och idag strödde jag ut dom på våra torkollor där dom ska få torka. 2 - 3 rönnbär täcker hela dagsbehovet av c-vitaminer. Det kostar ingenting och det blir inga sopor. Dom innehåller även en massa antioxidanter.
En julklapp till till L är fixad. En Iphone 4s. Vi betalade 400 kronor. Nypris ligger på ungefär 3500 och uppåt. Vi köpte den av en kompis till S som ska uppgradera till en nyare mobil. Återigen ett bevis på att det lönar sig att köpa saker begagnat + att vara ute i god tid med presenter och julklappar för att få tag på det man vill ha.
Fönstersnubbarna kom i söndags efter lunch. Det tog max 2 minuter att fixa. Han med solariet skickade ett meddelande att han fått förhinder men kunde komma då (3,5 timme efter). Jag hade redan lagt ut solariet på fler ställen och en annan vill nu ha det. Bytet var S snäll och gick på när hon ändå gick till apoteket. Jag är sjuk i magen igen. =( Och vill inte gå ut. Hon kom idag och förutom mjölken fick vi en kartong kakor för hon glömde i fredags. =) S var på sin körlektion och tog vägen förbi bytet och apoteket på hemvägen.
Igår kom svärmor och svärfar på fika och med ägg. Dom är mina nya äggleverantörer. Äggen är inte ekologiska tyvärr men dom är närproducerade.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...