tisdag 5 november 2013

Recept - amerikansk pumpapaj

Här är receptet på den väldigt goda pumpapajen som vi gjorde av L:s jättepumpa och våran lilla köpta pumpa. Jag dubblade receptet och frös den ena till S Halloweenfest. Men receptet är alltså på en paj.
Deg:
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör
1 äggula (jag tog 1 helt ägg till dubbla receptet)
Fyllning:
4 dl pumpapurè
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk kanel
1 tsk malen ingefära (jag hade bara färsk ingefära som jag finrev i)
2 msk vetemjöl
Hacka samman mjöl, socker och smör till en grynig massa. Går snabbt i en matberedare. Tillsätt äggulan och hacka till en deg. Tryck ut degen i en pajform och ställ kallt i minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienserna till fyllningen och häll fyllningen på pajdegen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 40 - 50 minuter. Ät med vispad grädde.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...