Jag gjorde soppan på en butternick pumpa som vi fick i ekokassen. Men det funkar lika bra med vanlig pumpa. Den var väldigt god men det tog stopp efter ett tag när man åt den. Så passar nog bättre till förrätt än till varmrätt som vi åt den. Receptet är till 8 skallar och räckte gott och väl till två måltider för oss 5.
1,5 kilo pumpa
2 äpplen
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
färsk ingefära
2 msk olja
2 liter buljong
1 dl mjölk
1 msk vitvinsvinäger
2 msk timjan
salt peppar
Skala och kärna ur äpplen och pumpa och skär dom i mindre bitar. Hacka löken. Fräs pumpa, äpplen, lök, pressad vitlök och riven ingefära i oljan i en stor kastrull i 10 minuter.
Häll på buljongen och låt koka tills pumpan är mjuk. Ca 20 minuter. Tillsätt mjölk, vinäger och timjan. Låt koka upp.
Mixa soppan slät och tillsätt salt och peppar.
En före detta hemmamamma med 3 underbara barn M född 1992, S född 1993 och lilla L född 2003. Bråttas med två tonåringar, en sladdis och pengabrist.Vill minska mitt ekologiska fotavtryck, bli ekonomiskt oberoende och hemmamamma igen. Kör med medveten konsumtion och utrensning är överflödiga prylar. Strävar efter zero waste.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Veckans sparade pengar
Glömde förra veckan så här är två veckor. 1 Sytt ett till kaffefilter. 2 Sytt en skålmössa. 3 Sytt en nötmjölkspåse. 4 Satt en sats äpp...
-
Jag gillar frukostflingor av typen Start med klumpar i. Den vanliga musslin jag har gjort blir lite torr och inte alls lika god som den köpt...
-
Esbe frågade hur man sopsorterar tops och bomullsrondeller. Tops även om dom är miljömärkta innehåller plast och ska slängas i vanliga sopo...
-
I min strävan att leva billigare och minska på antalet sopor så gör jag så mycket som möjligt själv. Handdiskmedel till exempel som blir myc...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar