onsdag 6 november 2013

Recept - pumpasoppa

Jag gjorde soppan på en butternick pumpa som vi fick i ekokassen. Men det funkar lika bra med vanlig pumpa. Den var väldigt god men det tog stopp efter ett tag när man åt den. Så passar nog bättre till förrätt än till varmrätt som vi åt den. Receptet är till 8 skallar och räckte gott och väl till två måltider för oss 5.
1,5 kilo pumpa
2 äpplen
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
färsk ingefära
2 msk olja
2 liter buljong
1 dl mjölk
1 msk vitvinsvinäger
2 msk timjan
salt peppar
Skala och kärna ur äpplen och pumpa och skär dom i mindre bitar. Hacka löken. Fräs pumpa, äpplen, lök, pressad vitlök och riven ingefära i oljan i en stor kastrull i 10 minuter.
Häll på buljongen och låt koka tills pumpan är mjuk. Ca 20 minuter. Tillsätt mjölk, vinäger och timjan. Låt koka upp.
Mixa soppan slät och tillsätt salt och peppar.


Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...