Rotfrukterna tar man vilka man vill. I receptet är dom jag använde. Äts till valfritt korv eller frukt. Vi åt tillsammans med fläskkotletter som vi gjorde i ugnen samtidigt med rotfrukterna.
Morötter
Palsternacka
Sötpotatis
Purjolök
Olja
Vitvinsvinäger
Salt
Peppar
Paprikasås:
2 röda paprikor
0,5 l buljong
2 msk mjöl
0,5 dl vatten
vitpeppar
0,5 dl creme fraiche
Sätt ugnen på 200 grader. Ansa rotfrukterna och skär i mindre bitar. Lägg i en långpanna och ringla över olja och lite vinäger. Krydda. Blanda om och stek i ugnen i 30 minuter. Rör om några gånger under tiden.
Sås:
Skär paprikorna i bitar. Koka dom i buljongen i 15 minuter. Sila bort buljongen men spara den. Kör paprikan i mixer och häll tillbaka dom i buljongen. Koka upp igen. Blanda mjöl och vatten och häll ner i paprikamixet. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt creme fraiche.
En före detta hemmamamma med 3 underbara barn M född 1992, S född 1993 och lilla L född 2003. Bråttas med två tonåringar, en sladdis och pengabrist.Vill minska mitt ekologiska fotavtryck, bli ekonomiskt oberoende och hemmamamma igen. Kör med medveten konsumtion och utrensning är överflödiga prylar. Strävar efter zero waste.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Veckans sparade pengar
1 Gjorde eget florsocker. Köpt florsocker kostar 29.80/kilo. Strösocker kostar 15.95/kilo. Florsocker är fint mixat strösocker. Så med kost...
-
Jag gillar frukostflingor av typen Start med klumpar i. Den vanliga musslin jag har gjort blir lite torr och inte alls lika god som den köpt...
-
Esbe frågade hur man sopsorterar tops och bomullsrondeller. Tops även om dom är miljömärkta innehåller plast och ska slängas i vanliga sopo...
-
I min strävan att leva billigare och minska på antalet sopor så gör jag så mycket som möjligt själv. Handdiskmedel till exempel som blir myc...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar