fredag 13 december 2013

Pepparkakshus och svinloppor

Jag har haft sår på ena kinden i över 4 veckor. Det första fick jag för över 4 veckor sen, sen har det kommit 2 till som jag i alla fall haft 2 veckor. Igår blossade det upp 3 till under jobbfikat. Min kollega sa då att det såg ut som bältros och att jag var tvungen att gå till läkaren. Så jag ringde vårdcentralen när jag kom hem igår och fick en tid en timme senare. Läkaren visste inte vad det var och kallade på en annan läkare som inte heller var säker på vad det var men han trodde att det kunde vara svinkoppor så nu äter jag Heracillin i 7 dagar (pencillin). Jag tror inte det är svinkoppor (eller svinloppor som L envisas med att kalla dom) jag tror det är något annat men dom ser något bättre ut idag så var nog någon form av bakterie i alla fall. Läkaren tog kort på mina svinloppor och även en sårodling.
Igår var det dags för sista ekokassen för i år. Isbergssallad (jag blir lika fascinerad varje gång det kommer isbergssallad, den ser inte alls ut som dom små huvudena i affären), fänkål, rödkål (blir hemgjord rödkål på julbordet i år =)), brysselkål och avokado. Det skulle ha varit apelsiner med men det glömde dom i våran kasse. Kostar mer att åka dit och hämta apelsinerna så vi klarar oss utan dom. Om jag kommer ihåg det ska jag säga det nästa gång jag är där.
Årets pepparkakshus är gjort av S. Jättefint. En sak mindre att göra på att göra listan innan jul. =)

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...