Högrev (jag använder alltid högrev istället för lövbiff, jag skivar den tunt i skärmaskinen, blir billigare)
hackad lök
champinjoner
smör
buljongtärning
vatten
bambuskott (köper jag i en affär som specialicerat sig på kinesisk mat. en jätteburk kostar ungefär 35 kronor)
maizenamjöl att reda med
soya
peppar
Skiva högreven tunt till lövbiffar. Eller använd lövbiff. Dela i småbitar. Stek dom i smör i en stekpanna. Lägg över i en stor gryta eller kastrullnär det är brynt runt om. Bryn löken och svampen och lägg över i grytan. Lägg i bambuskotten. Lägg i buljongtärning och häll på vatten så att det täcker. Smaksätt med soya och peppar. Låt koka 15 minuter. Red med maizena tills det blir lagom tjockt.
1 kommentar:
Åh tack för receptet!!
Är du med i middagshjälpen? Jag tycker att den sidan är helt fenomenal!
Skicka en kommentar