Botten:
100 g mald mandel
100 g strösocker
3 hårt vispade äggvitor (spara gulorna till fyllningen)
Fyllning:
70 g smör
70 g strösocker
3 äggulor
0,5 dl vispgrädde eller mjölk
Blanda mandel, socker och äggvitorna försiktigt. Häll smeten i en smord form med löstagbar botten. Grädda i 175 grader i 30 minuter.
Sjud ingredienserna till fyllningen på medelhög värme tills den tjocknar. Vispa hela tiden. Låt kallna.
Bred fyllningen på botten. Garnera om du vill.
100 g strösocker = 1,2 dl 1 dl= 85 gram
En före detta hemmamamma med 3 underbara barn M född 1992, S född 1993 och lilla L född 2003. Bråttas med två tonåringar, en sladdis och pengabrist.Vill minska mitt ekologiska fotavtryck, bli ekonomiskt oberoende och hemmamamma igen. Kör med medveten konsumtion och utrensning är överflödiga prylar. Strävar efter zero waste.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Veckans sparade pengar
1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...
-
Jag gillar frukostflingor av typen Start med klumpar i. Den vanliga musslin jag har gjort blir lite torr och inte alls lika god som den köpt...
-
Esbe frågade hur man sopsorterar tops och bomullsrondeller. Tops även om dom är miljömärkta innehåller plast och ska slängas i vanliga sopo...
-
I min strävan att leva billigare och minska på antalet sopor så gör jag så mycket som möjligt själv. Handdiskmedel till exempel som blir myc...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar