torsdag 20 mars 2014

Recept - mandeltårta

Botten:
100 g mald mandel
100 g strösocker
3 hårt vispade äggvitor (spara gulorna till fyllningen)
Fyllning:
70 g smör
70 g strösocker
3 äggulor
0,5 dl vispgrädde eller mjölk
Blanda mandel, socker och äggvitorna försiktigt. Häll smeten i en smord form med löstagbar botten. Grädda i 175 grader i 30 minuter.
Sjud ingredienserna till fyllningen på medelhög värme tills den tjocknar. Vispa hela tiden. Låt kallna.
Bred fyllningen på botten. Garnera om du vill.
100 g strösocker = 1,2 dl 1 dl= 85 gram

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Köpt en kompost och ansökt om hemkompostering hos kommunen. Som är steg ett i att kunna ansöka om sophämtning var 4:e vecka istället för ...