lördag 3 maj 2014

Blev inte som tänkt men blev bra ändå

Det blev inget loppisbesök och inget besök på bytardagen heller.
Det blev först ett köp. S köpte en ljusstake som jag skulle få i morsdags present. Jag hittade den och har alltid velat ha en sån men dom har kostat för mycket för min skrala kassa. Nu sålde hon den för 50 kronor. På vägen hem sa S att jag fick den på en gång för jag är världens bästa mamma. =) Det ser ut som om det är massor av ljus men det är bara 6 stycken. Den ska stå på byrån som jag håller på och samlar till. Efter köpet var vi hemma och gav bort ett skrivbord och en barnpall. Hon skulle komma under dagen så vi fick hålla oss hemma eftersom L och maken skulle på äventyr.
Sen blev det ett skänkes. Maken behövde ha en skrivbordsstol till sitt nya datahörn. Och det var en som gav bort en. Databordet fick vi också gratis en annan gång. Så nu har maken ett eget litet kontor och behöver inte sitta med datorn på vardagsrumsbordet.
Mellan köpet och skänkes blev det frysavfrostning av den ena frysen. Någon (läs maken) hade inte stängt dörren ordentligt. Som tur var var det bara en springa så ingen mat blev förstörd. Det blev bara ett tjockt islager på all mat och i hela frysen. Vi har tre frysar men skulle behöva en till. I alla fall förhoppningsvis. Maken har ju blivit med båt och ska fiska mer. Han ska även åka på fiskesemester till Norge 1 vecka och det kanske nappar i år.
Det blev också en omgång köttbullar gjorda till frysen. Mamma Scan kan slänga sig i väggen. =) Köttbullar är bra mat att ha i frysen vid jag orkar inte laga mat stunder. Jag hinner inte laga mat stunder. Eller till köttbullsmackor.
Maken och L kom i alla fall iväg till travet. L hade jättekul. Hon ska nu gå kvar på travskolan (tack och lov för det för den ligger bara 5 minuter härifrån och kostar mindre att gå på) och inte börja på ridskola på andra sidan stora staden. Hon ska även ta licens säger hon och börja tävla. Dom satsade på en häst som kom fyra. L:s hästar från travskolan var där och L fick rida. Personalen som var med kände igen L och tyckte det var kul att hon var där. Så L var stolt som en tupp.
Nu är M här och vi ska grilla. Han hade även med sig tvätt. Jag tvättar åt honom och det gör mig inget för då kommer han hit. Vilket gör att det körs fler maskiner här än vad det gjorde innan M flyttade men ändå är vattenförbrukningen minskad med 3 kubik.


Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...