torsdag 29 maj 2014

Trädgårdsfix

Igår kväll åkte jag och S på ett skänkes. När L ska på läger eller sova över hos kompisar eller liknande så ska hon ha med luftmadrass. Vi har en som man måste pumpa själv. När L var på läger slogs nästan klassen om vem som skulle pumpa och L fick inte pumpa själv vilket hon blev lite tjurig över. När hon sov över hos sin kompis turades hon och ena kompisen om att pumpa. Hur länge till som hon får hjälp att pumpa är osäkert. Inget kul om hon måste pumpa en lång stund själv medans dom andra gör andra roligare saker.
Så skänket var en självpumpande luftmadrass. =) Lite högre än vad jag trodde men det är bara bra för då kan vi ha den som extrasäng också.
Efter skänket åkte vi till Plantagen och skulle köpa timjan, jord och en annan sak som jag behövde ha till en potentiell present till svärmor fyller. Jag fick ett presentkort när jag fyllde men det glömde jag hemma. =( När vi var där kom jag på att jag inte ville ha jord och den saken till presenten var så dyr att det skulle bli billigare att köpa saken direkt så den struntade jag också i. Men vi köpte timjan, rosmarin och curryplanta. Jag trodde att curry var en blandning av flera olika sorters kryddor. Curryplanta luktade curry och den smakar curry och ska användas som det i matlagning. Torkad. Plantagen hade rabatt på alla sålådor och annat så en sån blev det för 59 kronor.
2 pelargoner blev det också. Mina dog i vintras. Jag hade velat ha 4 stycken men dom kostade 59 kronor/styck så jag delar dom två till fyra istället.
Svärmors kanske present är fixad av saker vi hade hemma istället. Fortsättning följer.
Jag har alltid velat ha en bonsai men dom är så sabla dyra. Men nu har jag gjort en egen svensk bonsai av saker jag hade hemma. I trädgården har vi massor av små skott av lönnträd. Jag ville ha en bonsaikruka att plantera den i och surfade runt på lite olika sidor. Från 70 kronor och uppåt + porto. Men så kom jag på att jag kunde använda en julgruppskruka istället så det gjorde jag. Ovanpå jorden är det akvariestenar som vi hade över.
Lavendeln är planterad i en kruka och dom som inte fick plats är ute som skänkes. Vi har missat att klippa ner dom det är därför dom är så risiga.
På köksbordet har vi en bukett/kruka med blommor eller löv efter årstiden. Dom är konstgjorda. Nu har sommarbuketten fått ersätta tulpanerna och påskliljorna som stod där. Vasen är en flaska som det varit vinäger i.
Ett väggord till har det blivit. Lycka är inte att ha allt det är att vara nöj med det man har. Det sitter över tavlan med makens och min hand på i sovrummet.
Rensat har det också blivit. Lådorna under Sky i L:s rum. Bokhyllan på kontoret. Där hittade jag både tatueringspapper och textiltryckspapper. Känner hur man kan göra presenter/julklappar med det. =) Sen är S alla flytta hemifrån kartonger rensade tillsammans med S. Så nu har vi ännu mer saker att sälja på våran loppis. Maken som kom hem inatt var inte så jätteimponerad av alla kartonger som står överallt. Fiskelyckan hade varit god så nu har vi en del fisk i frysen.
L och S har klarat av L:s andra kupong som hon fick när hon fyllde. Shopping. Kostade bara 380 kronor för mig. =) Då blev L:s busskort påfyllt med 200 av dom 380 kronorna. L fick en ny plånbok istället för Nasse som hon haft fram tills nu. Dom köpte sandaler till L på Din sko. Gratis eftersom L fick presentkort av mamma där när hon fyllde. Två kjolar, ett linne och en keps blev det från HM också gratis eftersom hon hade presentkort som hon fick av farmor när hon fyllde. Mellis blev Happy meal från MacDonalds också gratis eftersom hon fick en kupong när hon fyllde av MacDonalds. S köpte glass. Så dom 180 kronorna var plånboken, glass och milkshake istället för läsk. L dricker inte läsk.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...