fredag 15 augusti 2014

Utmaning nummer två

Idag har det varit fullt ös medvetslös nästan hela dagen. På förmiddagen åkte L och jag och 10 dagars handlade på Ica. Egentligen var det Willys tur men vi valde Ica. 1061 kronor gick det på och är då mat som ska räcka 10 dagar + allt till S avskedskalas imorgon. När maken handlar handlar han det som står på listan. När jag handlar slinker det ner annat också. Nötfärs för 39,90/kilo och 3 blodpudding för 20 kronor.
Efter lunchen åkte vi till min kompis som ska ha skänkesträff imorgon. Vi hjälpte till att plocka upp saker + att vi fick ta vad vi ville. Jag hade lovat att baka men hann inte det så jag fuskade och köpte med ett paket drömmar från Ica. Vi kom hem med en hel del. En pyamas till mig (inte med på bild). 4 böcker och en handväska till mig. Ett par skor och ett par vinterstövlar till L. 2 par byxor till L. En pyamas till L. En finklänning till L (syns knappt, nere i högra hörnet). 6 toppar till mig.
Och en hoppstylta.
Igår kväll var min kompis och hennes familj hemma hos oss och åt. Dom hade med sig maten (jag har lånat bilden av dom). Det var jättegott. =) Vi var 9 stycken som åt och ändå blev det massa mat över.
Maken svängde in till Ica igår efter jobbet och skulle ta ut ett paket till mig på mediaavdelningen. Men killen som hade hand om det försvann och maken gav upp efter att ha väntat på honom i över 20 minuter. Dom andra han frågade om hjälp sa att det bara var killen som försvann som hade hand om det hela. Han "köpte" då gratis tacoskal och gratis öl. Det sista på bilden är en badring som jag vann på Statoil. L vill ha en munk men dom är slut överallt så nu har vi två bildäck och en annan.
S gick sista dagen på sitt sommarjobb idag och hon ville ha med sig något till sin kollega. Som tur var hade jag lite smått och gott hemma som vi kunde ta av. Hon kom på det igår kväll vid sängdags. Kollegan åt inte godis och det har vi ju massor av.
Efter vi varit hos min kompis plockade jag och L en bråkdel av alla äpplen som har rasat av vårat äppelträd.
På några av dom gjorde jag äppelkaka. S ville ha äppelkaka och vaniljsvisp efter det kallskurna imorgon.
På lunchen igår var L:s kompis här och åt pannkakor med oss. Gjorda på hälften soyamjöl och hälften ägg och mjölkpulver. Hon sa att det var dom godaste pannkakorna hon någonsin hade ätit. =)
Vi har två JAK lån det har jag skrivit om förut. Det var 4 stycken men två är färdigbetalt. Det ena hade vi efterspar på som gav oss 50.000 kronor i handen i början av sommaren. Vi investerade dom i pengabesparande saker och i huset.
Nya fönster i vardagsrummet 19.000 kronor.
Ny garageport 14.900 kronor.
En till värmepump som ska sitta i källaren 5.995 kronor.
Installation av värmepump minst 6.500 kronor.
Det stora JAK lånet är det inget efterspar på. När det är betalad är det "bara" betalt. Det lilla JAK lånet är det efterspar på på 16.000 kronor som vi får ut våren 2019. Vi hade lite sparpoäng därför är eftersparandet inte lika stort som lånet. Planen är nu att betala av det lånet innan våren 2019. Hur det blir med eftersparandet då har jag ingen aning om men vi vill bli av med lånen. Jag kom in på en distansutbildning till specialistsjuksköterska. Vård av äldre två år. Kommunen ska betala 50% tjänstledighet och all litteratur. Eftersom jag bara jobbar 20 % får jag ingen betald tjänstledighet men jag får litteraturen betald. Jag får studiebidrag på ungefär 1600 kronor, jag får då ett tillägg för jag har L. Meningen var att jag skulle börja jobba mina ordinarie % om jag inte kom in men nu fortsätter jag alltså jobba 20%. Vi klarar oss på att jag jobbar 20% så meningen är att dom 1600 kronorna ska gå till att betala av det lilla JAK lånet. Utmaningen är att hela lilla JAK lånet ska vara betalt till februari. Lånet är på 22.498 kronor. Jag får första studiebidraget i september så på ett halvår ska lånet vara betalt. Omöjligt kan tyckas. Nu i augusti dras 694 kronor i amortering och efterspar som vanligt så 3634 kronor ska in varje månad till lånet. En stor del av vårat sparande och studiebidraget. Meningen är att det stora JAK lånet sen ska betalas av snabbt som bara den. Maken vill byta bil och just nu har vi inget ekonomiskt utrymme till det. När båda JAK lånen är borta kommer vi att ha ekonomiskt utrymme till att byta bil + att eventuellt ta ett JAK sollån så jag äntligen får mina efterlängtade solpaneler. Nu när våra sparpengar kommer att användas till att betala av lån (dom som vi redan har sparade kommer vi inte röra) är det bara att hoppas att inget pajar så vi behöver ha sparpengarna.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej ! Jag undrar bara om du vill dela med dig av hur ni handlar gratis varor ? Tyvärr har jag bara en vanlig mobiltelefon så det med SEQR funkar väl inte för mig,Tack på förhand & ha de så bra,Hälsningar Caroline

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...