tisdag 3 mars 2015

Kakbak och presenthuvudbry

I slutet av den här veckan fyller L 12 år. Räkningarna översteg inkomsterna med x antal tusenlappar så allt sparande gick åt. Även det maken sparat till sin Norge resa. Lite pengar har vi kvar som ska räcka till mat och annat nödvändigt. Det var meningen att L skulle få att vi skulle göra om hennes rum i present. Det går inte nu. Vi har redan en present till henne. En surfplatta köpt på mellandagsrean (tack och lov för det) men jag som inte går efter vad presenterna/julklapparna kostade utan efter antalet tyckte att vi låg 3 - 4 presenter back. Förra året fick hon också mindre antal då vi gav henne kuponger på en upplevelse/månad. Jag har dock lyckats fixa 3 presenter till, kanske 4. =) Nästan helt gratis. =) Jag böt till mig ett överkast av min kompis. L har tröttnat på sitt hästöverkast och vill ha ett vuxnare rum. Därav den tänkta omtapetseringen. Som kommer bli av ändå så fort vi hamnar på plus igen. Jag hittade en hästplansch på en sida på nätet. Det var rea så den kostade bara 75 kronor (+ frakt - 35 % för jag anmälde mig till deras nyhetsbrev) en gratis ram hoppas jag är på gång, annars får hon bara planschen och ramen senare. Om jag lyckas få tag på två ramar ska jag göra ett Mulle collage i den andra ramen. L älskar Min häst och speciellt Mulle. Jag har även en annan än så länge hemlig sak på gång som jag hoppas hinner komma innan hon fyller. Den kostade bara två frimärken. Hon kommer bli överlycklig över den. Jag har även satt in en gratis grattisannons i den lokala tidningen.
På kalaset vankas det kakkalas med sju sorters kakor. Nästan - jag räknar bullarna som en sort. Bullarna har jag inte hunnit göra än. Farmarkakor. Chokladkakor. Havrekakor med russin.
Nötkakor (marängen ville inte stelna så dom blev helt platta). Fast dom var goda. Nougatkakor. Jag är jättedålig på att lägga ut recept. Jag skriver att jag ska det sen glömmer jag bort det. Så recept på kakorna kommer om jag inte glömmer det. Då får ni gärna påminna mig om det är något recept ni vill ha.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...