måndag 15 juni 2015

Veckans rens ut och köpstopp

Veckans rens var garaget och verktyg. Det är makens område och grejer (mest i alla fall) och en regel är att man inte ska rensa andras saker. Maken har dock lovat rensa igenom garaget och hobbyrummet (där mest verktyg ligger) på sin semester. Så inget ut där (än). Lite annat ut dock. Vi köpte ett "nytt" sängbord. Jag var smart och lät maken få det så han var tvungen att rensa sitt sängbord när han flyttade över grejerna. =) S har dessutom tittat igenom sina flytta hemifrån lådor (står minst 8 stycken i källaren).
1 par av mina strumpor som hade mer hål än strumpa gett till Röda korsets deponi.
1 glasskål som maken slog sönder slängt.
L:s gamla cykel såld.
6 Sylvanian djur sålt.
3 krukväxter gett bort.
3 trasiga dockskåpsdockor slängt.
1 tavla och en klocka gjort om till en tavla.
12 etiketter med snöre som det stod text på uppeldade. Jag som sparar på det mesta sparade dom utifall att jag skulle göra det som stod på etiketten igen.
1 bålskål, med bålsked och 10 bålglas gett till M.
20 ++ pärlor slängt.
20 ++ paljetter slängt.
16 tidningar från makens sängbord lagda i återvinningen.
20 ++ saker från makens sängbord uppeldade (gamla kvitton och tomma kuvert).
1 mobilladdare där vi inte har kvar mobilen lagd i elektronikåtervinningen.
1 lakan och 1 örngott gett till Röda korsets deponi. Örngottet var fullt med S mascara som inte går bort i tvätten. S hade två oöppnade sängkläder i sina flytta hemifrån lådor så hon ville använda ett av dom istället. Den andra ville hon sälja vilket vi ska göra.
Summa. 128 saker.
Finns säkert massor av plast i garaget och hobbyrummet men inget som jag tänker byta ut just nu i alla fall.
Köpstoppet har gått "bra". L:s kläder var gratis med presentkort och kläder till L får jag köpa. Tjänster och mat får jag köpa, även restaurangmat (även om vi nästan aldrig äter det). Saker till djuren får jag köpa. Saker till huset får jag köpa. Vi håller på och rustar och gör om, det är en av anledningarna till köpstoppet - att vi ska ha råd med upprustning. Så allt som är köpt är sånt som jag får köpa.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Gjorde eget florsocker. Köpt florsocker kostar 29.80/kilo. Strösocker kostar 15.95/kilo. Florsocker är fint mixat strösocker. Så med kost...