söndag 6 mars 2016

Uppdrag vecka 10 - var sak på sin plats.

Uppdraget den här veckan hos förvaringsdrottningen är att se till att var sak har sin egen plats. Om en sak inte har en speciell plats som den ska ligga på så ligger den framme för den inte har någonstans att "bo". Dom flesta sakerna hos oss har sin egen plats. Det blir mycket lättare att hitta sakerna då. Ibland flyttar vi om bland sakerna för dom ska få en bättre plats. Så det var det som hände den här veckan. Jag har skrivit om vårat pannrum tidigare. Ibland kallar jag det för förråd nummer tre. Men som jag också skrivit tidigare så är det inte ett förråd i den bemärkelsen. Vi förvarar L:s växa i kläder, krukor, tomma flaskor och burkar, presentpapper, återvinning, pant och djursaker här (strö, hö, Popcorns dammsugarhårtork och Skutts resebur). Picninckorgar står här också.
Jag började med att ställa alla innekrukor i den största innekrukan så alla fick plats på samma hylla. Som ni ser är det inte speciellt mycket krukor vi har sparat. På hyllan ovanför står krukorna och skålarna (eller vad man nu kallar dom) till julgrupperna och påskgrupperna. Jag flyttade även Skutts resebur så den fick stå bredvid Popcorns dammsugarfön (jag slängde en tom kartong som stod där innan, inte bara maken och L som fortfarande sparar på tomma kartonger) och fick på det viset en djurhylla.
Det gjorde att jag fick en tom hylla. Där la jag alla rullar med presentpapper som innan det låg utspritt bland alla andra saker.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

 1 Lagade Izzys ena leksak som gått sönder.  2 Hittade en hög med övervintrade morötter när jag rensade ena sålådan.  3 Vi började få slut p...