söndag 10 april 2016

Recept - choklad cheese cake

Här är cheese caken som jag experimenterade fram när min matberedare tackade för sig. Super god. Jag kommer helt klart att göra den igen. Vi var lite ivriga att äta den så lite längre frystid rekommenderas.

Botten:
10 digestivekex
0,5 dl socker
50 g smör

Fyllning:
200 gram Marabou Philadelphia ost
3 dl vispgrädde
3 ägg
1,5 dl socker

Gör så här:
Krossa digestivekexen, smält smöret till botten och blanda kexsmulorna, sockret och det smälta smöret. Tryck ut den i en smord form med löstagbar botten.
Dela ägg-gulorna och - vitorna och vispa ägg-gulorna och sockret pösigt. Blanda ner Philadelphia osten. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda ner dom i smeten. Vispa grädden och blanda ner den.
Häll smeten ovanpå kexbotten och ställ i frysen minst 4 timmar.

Om man vill kan man garnera med riven choklad eller fruktbitar eller vad man vill.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...