måndag 2 maj 2016

Uppdrag vecka 18 - organisera och rensa bland läkemedlen

Uppdraget den här veckan hos förvaringsdrottningen är att rensa och organisera bland sina läkemedel. Vi har läkemedel på två ställen.
Dels högt uppe i ena köksskåpet. Där har vi vid behovs mediciner och diverse receptbelagda eller andra apoteks salvor. Salvorna hade vi en i trasig kartong sen 1800 fryser kallt bredvid.
Jag sorterade ut alla kartonger från salvorna och alla salvor och läkemedel som hade gått ut. Jag gav även bort ett värmehjärta som vi aldrig använder. På bilden är inte dom två echinagard flaskorna som jag hällde ut och la i återvinningen med. Vi använder inte echinagard längre.
Följande försvann ut:
10 ++ kartonger lagt i återvinningen.
5 salvor och tabletter som hade gått ut gett till apotekets deponi.
1 värmehjärta gett till Erikshjälpen.
2 tomma echinagard flaskor lagt i återvinningen.
Det ser mer fullt ut efteråt men det beror som skrivet var på att jag la alla tabletter och salvor i samma ask. Dels lite mer lättåtkomligt i ett annat köksskåp. Det skåpet rensade jag när jag gjorde uppdraget köksskåp så jag hoppade över det idag. Makens och mina receptbelagda ska ta varje dag mediciner och L:s Omega 3 tabletter ligger där.
Förvaringsdrottningen tog även upp plåster och det har vi ännu mer lättåtkomligt i en låda under tvättstället i badrummet. Där la jag alla plåster i plåsterlådan, städade och rensade bort lite.
Följande försvann ut:
14 kompresser och sårtvättar som gått ut slängt.
1 vårtmedel och 1 sårspray gett till apotekets deponi.
2 flaskor sårtvätt som gått ut hällt ut och lagt i återvinningen.
4 förpackningar lagt i återvinningen.

Inga kommentarer:

Veckans sparade pengar

Glömde förra veckan så här är två veckor.   1 Sytt ett till kaffefilter.  2 Sytt en skålmössa.  3 Sytt en nötmjölkspåse.  4 Satt en sats äpp...